UPDATE

Στα ύψη η αγορά αντικαταθλιπτικών στην Ρωσία μετά την εισβολή


JTeam

3 Νοεμβρίου 2022

Στα ύψη η αγορά αντικαταθλιπτικών στην Ρωσία μετά την εισβολή
Σημαντική η αύξηση στις αγορές αντικαταθλιπτικών φαρμάκων στην Ρωσία, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους

Έρευνες έδειξαν πως τους τελευταίους 8 μήνες του 2022 στην Ρωσία, η αγορά αντικαταθλιπτικών φαρμάκων βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά. Οι πωλήσεις αγχολυτικών φαρμάκων στη Ρωσία, έχουν εκτοξευθεί σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους, καθώς γίνεται αντιληπτή η πραγματικότητα της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η DailyMail, οι Ρώσοι ξόδεψαν 70% περισσότερα σε αγχολυτικά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με πέρυσι, παρόλο που πέρασαν μεγάλο μέρος του 2021 σε lockdown λόγω covid.

Η Ρωσία διανύει πλέον τον ένατο μήνα της εισβολής στην Ουκρανία με τον πόλεμο να συνεχίζεται. Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη δυσαρέσκεια στον ρωσικό λαό αλλά και στην ελίτ που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν, η οποία δείχνει όλο και πιο πρόθυμη να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της δημοσίως.

Οι Ρώσοι δεν είναι υπέρ του πολέμου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στην DailyMail, και στην ελίτ ανησυχούν όλο και περισσότερο για το κόστος στις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την προοπτική ότι τα παιδιά τους μπορεί να κληθούν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.