UPDATE

H Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από το Αυστραλιανό Open - «Φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου»


JTeam

21 Ιανουαρίου 2023

H Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από το Αυστραλιανό Open - «Φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου»
@mariasakkari
H Ελληνίδα αθλήτρια έχασε από την Κινέζα τενίστρια Zhu Lin

Αποκλεισμό από τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Open, είχε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε με 7-6 (3), 1-6, 6-4 από την Κινέζα αντίπαλό της Zhu Lin. Η Lin έπαιζε για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του τουρνουά και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Victoria Azarenka.

«Νομίζω ότι το επίπεδό μου δεν ήταν καθόλου καλό», δήλωσε η Μαρία Σάκκαρη. «Ξεκίνησα τον αγώνα με το να είμαι πολύ αμυντική, απλά να φοβάμαι να κάνω το παιχνίδι μου. Ξέρεις, το άλλο κορίτσι, βασικά δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπαιζε ελεύθερα. Διασκέδαζε. Έπαιζε πολύ, πολύ καλά», συμπλήρωσε αναφερόμενη στην 28χρονη αντίπαλό της.

«Δεν την έχω δει ποτέ να παίζει τόσο καλά, για να είμαι ειλικρινής. Δεν τη θυμόμουν να κινείται τόσο καλά όσο έκανε σήμερα», πρόσθεσε η Μαρία Σάκκαρη. Από την άλλη, η Zhu Lin εξομολογήθηκε πως μερικές φορές σκέφτεται ότι ίσως δεν είναι αρκετά καλή για το τένις.

«Σκέφτομαι να αποσυρθώ μερικές φορές. Αλλά η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, πάντα μου μιλάνε. Πιστεύουν ότι μπορώ να γίνω καλύτερη παίκτρια, έτσι με πιέζουν κάθε μέρα να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Οπότε το εκτιμώ πραγματικά. Αυτό που λέω στον εαυτό μου και να είμαι χαλαρή», συμπλήρωσε η Κινέζα τενίστρια.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Australian Open.

Χωρίς να δυσκολευτεί, νίκησε με 3-0 τον Tallon Griekspoor και πέρασε στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Μελβούρνης για τρίτη διαδοχική χρονιά. Στους «16» ο Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Jannik Sinner. Το μεταξύ τους σκορ είναι 4-1 υπέρ του Έλληνα τενίστα, ο οποίος απέκλεισε τον Ιταλό πέρυσι στα προημιτελικά του Australian Open.