UPDATE

Ο Τεντόγλου απάντησε με 8.41μ. και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο Λιεβέν


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2023

Ο Τεντόγλου απάντησε με 8.41μ. και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο Λιεβέν
@miltos_d.tentoglou
Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την ακύρωση με 8.40μ. στο Τορούν, απάντησε με ένα φοβερό αγώνα στο Λιεβέν: 8.32μ., 8.37μ., 8.34μ. και 8.41μ. σημειώνοντας σε τέσσερα άλματα τρεις φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Η απάντηση από τον Μίλτο Τεντόγλου ήταν άμεση. Λίγες ώρες μετά την ακύρωση των 8.40μ. που έκανε πριν από μερικές ημέρες στο Τορούν, εξ αιτίας «παρατυπίας» στα παπούτσια, ο ολυμπιονίκης του μήκους φύλαγε τα καλύτερα στο Λιεβέν της Γαλλίας.

Στο 4ο άλμα του προσγειώθηκε στα 8.41μ., σημειώνοντας ξανά την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Για την ακρίβεια ο Τεντόγλου στο μίτινγκ του Λιεβέν βελτίωσε άλλες δύο φορές την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, τα 8.28μ. του Αμερικανού, Τζέρεμι Ντέιβις: Άρχισε τον αγώνα του με 8.32μ., ανέβηκε στα 8.37μ. στο τρίτο άλμα σημείωσε 8.36μ. πριν έρθουν τα 8.41μ. Τα δυο τελευταία άλματα ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε να μην τα επιχειρήσει.

Jenny.Gr
@miltos_d.tentoglou

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ με 8.06μ., ενώ πολύ πίσω και στα 7.94μ. ήταν ο Αμερικανός, Μαρκίς Ντεντί και ο Κουβανός, Μάικελ Μάσο.

Η ακύρωση του 8,40 μ. του Μίλτου Τεντόγλου

Πριν από μία εβδομάδα, στο μίτινγκ του Τορούν, ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,40 μ., πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος.

Όμως, εχθές, μέσω των social media εξέφρασε την αγανάκτησή του, καθώς ενημερώθηκε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ακύρωσε αυτή την επίδοση, λόγω των παπουτσιών με τα οποία αγωνίστηκε.

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στην ομάδα της ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι ΟΚ για τους αθλητές ή όχι», έγραψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, αναφερόμενος στα παπούτσια με τα οποία αγωνίζονται οι αθλητές του στίβου.

«Νομίζουν ότι το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά κάνει τα spikes βαριά και σε δυσκολεύουν στο τρέξιμο», συνέχισε στην ανάρτησή του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στην ανάρτησή του δημοσίευσε και φωτογραφίες από διαφορετικά spikes. Στην πρώτη, σημείωσε, ήταν αυτά που φορούσε όταν πέτυχε το άλμα στα 8,40 μέτρα. «Τα άλλα δύο spikes είναι ΟΚ για το μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι τα ίδια spikes, σε άλλο χρώμα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

«Δεν με ενδιαφέρει για το άλμα στα 8,40 μ., μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο, είμαι αηδιασμένος», συμπλήρωσε ακόμη ο Τεντόγλου και φρόντισε να αποδείξει απόψε ότι πράγματι μπορεί να κάνει άλμα στα 8,40 μ., όποτε θέλει.

Το νέο μήνυμα του Τεντόγλου, μετά το 8,41

Μετά την ακύρωση ο Τεντόγλου κατάφερε ξανά το 8,41 μάλιστα και θέλησε να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν δίπλα του:

«Έλληνες είστε οι μεγαλύτερες παικτούρες σε όλη την Ευρώπη. Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και τα epic σχόλια. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι καλύτερο από όσα συνέβησαν σήμερα. Τόσοι εξαιρετικοί αθλητές έσπευσαν να με υποστηρίξουν. Είστε σαν οικογένεια για εμένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής θέλοντας να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν.

Jenny.Gr