
Είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ο χαλβάς, τα καλαμαράκια, η ταραμοσαλάτα είναι μερικά από αυτα τα πιάτα. Ο πρωταγωνιστής της ημέρας, όμως, είναι ένας και ακούει στο όνομα λαγάνα.
Το πεντανόστιμο αυτό ψωμί έχουμε την ευκαιρία να τρώμε μόνο μία φορά τον χρόνο, την Δευτέρα εκείνη που ξεκινά η επισήμως η Σαρακοστή. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι φροντίζουμε να είναι πάντα καλή η επιλογή μας, με αποτέλεσμα οι φούρνοι της χώρας να γεμίζουν ανυπόμονους πελάτες.
Με αφορμή την ημέρα – και για να σας εμπνεύσουμε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα για να εξασφαλίσετε τη λαγάνα σας με όσο το δυνατόν λιγότερη αναμονή – εμείς συγκεντρώσαμε πέντε αρτοποιεία της πόλης μας, στα οποία οι Αθηναίοι κάνουν (δικαίως) ουρές, για να έχουν στο τραπέζι τους την πιο νόστιμη λαγάνα της αγοράς.
Kora Bakery
Από τότε που το Kora Bakery άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο χρόνια, έχει κερδίσει τις καρδιές μας, με το πάντα ολόφρεσκο και καλοζυμωμένο ψωμί του, το πεντανόστιμο bun καρδάμου, τα αφράτα κρουασάν του. Στο Kora δεν θα βρείτε κατεψυγμένα αρτοποιήματα ούτε «τυποποιημένο» ψωμί, αφού φτιάχνουν καθημερινά το ψωμί τους με φυσικό προζύμι. Έτσι και η κλασική τους λαγάνα, με λευκό αλεύρι, προζύμι, ταχίνι και σουσάμι, για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ολόφρεσκη. Αν θέλετε να ζήσετε την ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείτε να προμηθευτείτε από το e-shop τους με προπαραγγελία, μία ειδική gift bag με 1 κιλό από την κλασική τους λαγάνα, ένα μπουκάλι 200ml Ούζο Βαρβαγιάννη, ταραμοσαλάτα και χαλβά με κακάο, που θα είναι διαθέσιμη για παραλαβή από το πρωί της Δευτέρας. Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι