UPDATE

3 λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζουμε τα δόντια μας στο ντους


JTeam

27 Μαρτίου 2023

3 λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζουμε τα δόντια μας στο ντους
Pexels
Σε περίπτωση που το κάνεις, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις

Ας υποθέσουμε πως βρίσκεσαι στο ντους. Από το να βγεις έξω να σκουπιστείς κλπ, αποφασίζεις να πλύνεις και τα δόντια σου όσο βρίσκεσαι στη ντουσιέρα για να τελειώνεις. Όμως, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να το κάνεις, καλύτερα να μην το επιχειρήσεις και υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι'αυτό.

  • Αρχικά, το ζεστό νερό στο ντους μπορεί να κάνει τις τρίχες της οδοντόβουρτσάς μας να μαλακώσουν, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να κάνει λιγότερο αποτελεσματικό το καθάρισμα των δοντιών μας.
  • Δεύτερον, τα μικρόβια του στόματος μπορεί να μεταφερθούν και σε άλλα μέρη του σώματός μας καθώς το νερό τρέχει και στο υπόλοιπο σώμα. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να οδηγήσει σε κάποια ανεπιθύμητη ασθένεια.
  • Τρίτον, το νερό και η οδοντόκρεμα μπορεί να κάνουν το πάτωμα του ντους ολισθηρό, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών.
Jenny.Gr


Επίσης είναι σημαντικό να κρατάμε την οδοντόβουρτσά μας σε χώρο καθαρό, χωρίς υγρασία, ο οποίος αερίζεται καλά. Επομένως την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη ντουσιέρα σας, αποφύγετε να πλύνετε τα δόντια σας και μην παραλείπετε να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας.