UPDATE

H Mastercard στο πλευρό των γυναικών σε αναζήτηση επαγγελματικής καθοδήγησης


JTeam

3 Απριλίου 2023

H Mastercard στο πλευρό των γυναικών σε αναζήτηση επαγγελματικής καθοδήγησης
Έχοντας πάντα ως στόχο την ενδυνάμωση των νέων γυναικών και τη σωστή προετοιμασία τους, το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard δημιουργεί στοχευμένες συνεργασίες mentoring που βοηθούν τις γυναίκες να αποσαφηνίσουν τους στόχους τους, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση μια ισότιμη θέση εργασίας στον επαγγελματικό στίβο.

Η έμφυλη ισότητα στο χώρο της εργασίας αποτελεί ένα μείζον ζήτημα, που, πλέον και στην Ελλάδα, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πρωταρχικά θέματα συζήτησης, με τις επιχειρήσεις να αναζητούν ενεργά ευκαιρίες, εργαλεία και δράσεις προκειμένου να υποστηρίξουν την επαγγελματική ενδυνάμωση και εξέλιξη των γυναικών. Ωστόσο, τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα της Mastercard και του Women On Top με τη συνεργασία της Focus Bari, «Γυναίκες σε αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών», δείχνουν πως ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες ερχόμαστε συχνά αντιμέτωπες με προκλήσεις, ιδιαίτερα στα πρώτα επαγγελματικά βήματά μας. Παράλληλα, η έρευνα ανέδειξε και μια σειρά από προτάσεις και ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην υποστήριξη των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας στην αγορά εργασίας.

Για τις γυναίκες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους ή πρόκειται να κάνουν μια μετάβαση στην καριέρα τους, μία μέντορας με βαθιά επαγγελματική εμπειρία και ενσυναίσθηση μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη. Η ευκαιρία μιας ειλικρινούς και εμπιστευτικής συζήτησης με μια έμπειρη επαγγελματία, αναφορικά με τις ανησυχίες, τις δυσκολίες και τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει μια γυναίκα, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της καριέρας της.

Όπως είναι φυσικό, βάσει των παραπάνω, από το φετινό σχέδιο δράσεων που έχει αναπτύξει η Mastercard για τη γυναικεία επαγγελματική ενδυνάμωση, δε θα μπορούσε να λείπει το επιτυχημένο Live A Legacy Mentoring Program σε συνεργασία με το Women On Top, που δίνει την ευκαιρία σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν εξάμηνες υποτροφίες mentoring, μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top με στόχο την επαγγελματική τους ενδυνάμωση και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Μάιο του 2023, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους εδώ έως τις 9 Απριλίου 2023.

Τα οφέλη της επαγγελματικής καθοδήγησης στο ξεκίνημα της εργασιακής ζωής

Η Mastercard συνεχίζει να αναλαμβάνει ενεργό δράση, με στόχο κάθε γενιά γυναικών να έχει την ευκαιρία να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, να χτίσει την οικονομική της ανεξαρτησία και να συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Αν βρίσκεσαι κι εσύ στα πρώτα σου επαγγελματικά βήματα και αναζητάς υποστήριξη και ευκαιρίες να αποκτήσεις τα απαραίτητα εφόδια που θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου εξέλιξη, έχεις κάθε λόγο να δηλώσεις συμμετοχή στο φετινό mentoring πρόγραμμα της Mastercard. Το γιατί θα στο πουν οι mentees του περσινού Live A Legacy Mentoring Program, μέσα από τα προσωπικά τους testimonials μετά την ολοκλήρωση της εξάμηνης υποτροφίας τους.

«Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο στη μέντορά μου ήταν ότι τις φορές που μιλήσαμε με έκανε να νιώθω ότι ακούγομαι, ότι νοιάζεται, ότι θέλει να με βοηθήσει.»
«Είχαμε συχνή επικοινωνία σε όλες τις φάσεις που είχα ανάγκη, τόσο όσο ήμουν φοιτήτρια και έπρεπε να παρουσιάσω την διπλωματική μου, όσο και όταν ήρθε η στιγμή να φτιάξω το βιογραφικό μου και να κάνω τις πρώτες μου συνεντεύξεις.»
«Ήταν απόλυτα ειλικρινής προς το άτομό μου και αυτό μου άρεσε, γιατί με βοήθησε να αντιλαμβάνομαι τα λάθη μου, βρίσκοντας κατόπιν, διάφορους τρόπους αυτό-βελτίωσης.»
«Μου έγιναν πιο ξεκάθαρα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να φτάσω στους στόχους μου και μου φαίνονται πλέον περισσότερο εφικτοί.»
«Κατάφερα να νιώθω πιο σίγουρη για το work life balance μιας γυναίκας στο σύγχρονο εργασιακό χώρο.»

Γιατί η αποτελεσματική καθοδήγηση σε βοηθά να αναπτύξεις ηγετικές δεξιότητες, να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, να βελτιώσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου και να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σχετίζονται με το φύλο στην επαγγελματική σου ανέλιξη.

«Έχω μάθει να παρουσιάζω τον εαυτό μου, να μιλάω σε κοινό, και από φοιτήτρια που ήμουν στην αρχή έχω βρει την πρώτη μου δουλειά.»
«Με βοήθησε όχι μόνο στο να βελτιώσω το περιεχόμενο και την εικόνα του βιογραφικού σημειώματός μου, αλλά και στη λήψη αποφάσεων χωρίς να φοβάμαι αν επέλεξα τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Επίσης, έμαθα να διαχειρίζομαι διάφορες καταστάσεις στον επαγγελματικό χώρο, είτε αυτές είναι ευχάριστες είτε δυσάρεστες.»
«Κατάφερα να δομήσω τις σκέψεις μου και κυρίως το πού βλέπω το δικό μου προσωπικό growth στην εταιρία. Αισθάνθηκα αυτό το growth και στην πράξη στο day-to-day της δουλειάς μου.»
«Μου έγιναν πιο ξεκάθαρα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να φτάσω στους στόχους μου και μου φαίνονται πλέον περισσότερο εφικτοί.»

Γιατί το να έχεις δίπλα σου την κατάλληλη για εσένα μέντορα στα πρώτα επαγγελματικά σου βήματα, επιταχύνει την ανοδική πορεία της καριέρα σου.

Κι αυτό έχει επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια το Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard που συνεχώς εξελίσσεται, μέσα από την καθοδήγηση και την εμπειρία του δικτύου Women On Top. Έχοντας πάντα ως στόχο την ενδυνάμωση των νέων γυναικών και τη σωστή προετοιμασία τους, δημιουργεί στοχευμένες συνεργασίες mentoring που τις βοηθούν να αποσαφηνίσουν τους στόχους τους, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση μια ισότιμη θέση εργασίας στον επαγγελματικό στίβο.

Αν θέλεις κι εσύ να επωφεληθείς από αυτή τη μοναδική ευκαιρία και χρειάζεσαι έμπειρη καθοδήγηση για να κάνεις ένα επαγγελματικό βήμα που θα σε ωθήσει να εξελιχθείς και θα σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, η μέντοράς σου σε περιμένει στο Live A Legacy Mentoring Program της Mastercard! Κάνε την αίτησή σου εδώ.

-->