UPDATE

Forbes: H λίστα με τους δισεκατομμυριούχους - Ποιοι είναι οι 6 Έλληνες που κατέκτησαν θέση


JTeam

5 Απριλίου 2023

Forbes: H λίστα με τους δισεκατομμυριούχους - Ποιοι είναι οι 6 Έλληνες που κατέκτησαν θέση
@forbes/ instagram
Έχουμε 6 Έλληνες που κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους για το 2023

Πρόκειται για μια λίστα που το κοινό αναμένει με ανυπομονησία, και για φέτος στην κορυφή, ως πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο βρέθηκε ο Γάλλος επιχειρηματίας, Bernard Arnault, στον οποίο ανήκει ο όμιλος πολυτελών οίκων, LVMH. Ο επικεφαλής της LVMH κέρδισε 53 δισ. τον τελευταίο χρόνο και η περιουσία του ανήλθε σε 211 δισ. δολάρια.

Σχετικά με τις ελληνικές θέσεις στη λίστα του Forbes για το 2023

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, ψηλότερα από όλους είναι η Μαρία Αγγελικούση.

Η διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Angelicoussis Group βρίσκεται στην 455η θέση της λίστας του Forbes και η περιουσία της εκτιμάται σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αντώνης Αγγελικούσης ίδρυσε την εταιρεία το 1947 και η εγγονή του, Μαρία Αγγελικούση, πήρε τα ηνία μετά τον θάνατο του πατέρα της, Γιάννη, τον Απρίλιο του 2021.

Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Cambridge και εργάστηκε για δύο χρόνια ως γιατρός στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον όμιλο, ως αντιπρόεδρος. Η Angelicoussis Group έχει 142 πλοία, μεταξύ των οποίων πετρελαιοφόρα και τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Άλλοι πέντε Έλληνες φιγουράρουν στη φετινή λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους, πέρα από την Μαρία Αγγελικούση.

Στη θέση 905 βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, με περιουσία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Φίλιππος Νιάρχος, στην 1.067η θέση, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 2,8 δισεκατομμύρια.

Τέταρτος, ανάμεσα στους Έλληνες δισεκατομμυριούχους, είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης (και η οικογένειά του) με 1,9 δισεκατομμύρια. Ακολουθούν η Μαριάννα Λάτση με την οικογένειά της (θέση 1.804), με 1,6 δισ. και ο Σπύρος Λάτσης (με την οικογένειά του), στη θέση 1.905 και περιουσία 1,5 δισεκατομμύρια.

Jenny.Gr
@forbes

Ο Jeff Bezos είναι αυτός που έχασε τα περισσότερα, καθώς η μετοχή της Amazon υποχώρησε κατά 38%, με συνέπεια να χάσει 57 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, έπεσε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση της λίστας, με 114 δισεκατομμύρια.

Δεύτερος είναι ο Εlon Musk με περιουσία ύψους 180 δισεκατομμυρίων. Ο ιδιοκτήτης του Twitter είναι εκείνος που υπέστη τις δεύτερες μεγαλύτερες απώλειες μετά τον Bezos, καθώς η περιουσία του μειώθηκε κατά 39 δισεκατομμύρια.