UPDATE

ΗΠΑ: Μητέρα έχασε το παιδί της σε δημόσιο χώρο και κατάφερε να το βρει, χάρη σε συμβουλή από το ΤikΤok


JTeam

19 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Μητέρα έχασε το παιδί της σε δημόσιο χώρο και κατάφερε να το βρει, χάρη σε συμβουλή από το ΤikΤok
Τι είναι προτιμότερο να κάνεις σε περίπτωση που χάσεις το παιδί σου, από το να φωνάζεις με πανικό το όνομά του;

Πρόκειται για την Krista Piper, φωτογράφο και μητέρα δύο παιδιών από το Οχάιο των ΗΠΑ. Για καλή της τύχη, σκρόλαρε συχνά σε βίντεο του Tik Tok και παρακολουθούσε θέματα, τα οποία αφορούν τη μητρότητα, αλλά και συμβουλές σχετικά με τα παιδιά. Κάποτε είχε παρακολουθήσει ένα βίντεο, το οποίο μερικά χρόνια αργότερα, την απάλλαξε από τον χειρότερο της εφιάλτη.

Όταν βρέθηκε σε ένα τεράστιο μουσείο Φυσικής και Τεχνολογίας στην περιοχή, Columbus, είχε μαζί και τα δύο της παιδιά, αλλά και ένα μεγάλο group επίσης από γονείς και παιδιά, που βρίσκονταν στην ίδια ξενάγηση με εκείνη.

Jenny.Gr
@cosi / To μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο οποίο βρισκόταν η Krista Piper

Κάποια στιγμή η ίδια συζητά με μια άλλη μητέρα σχετικά με τα εκθέματα, και χάνει από το οπτικό της πεδίο, την 3χρονη κόρη της Lily. Αφού κοιτάζει καλά στον χώρο, συνειδητοποιεί πως η κόρη της δεν βρίσκεται πουθενά και ξεκινάει ο πανικός, φωνάζοντας το όνομά της.

«Ξεκινάω να φωνάζω πανικόβλητη το όνομα της χωρίς αποτέλεσμα. Λίγα λεπτά αργότερα, το μυαλό μου πήγε σε ένα TikTok, που είχα παρακολουθήσει, από μια μητέρα, η οποία επίσης είχε χάσει κάποτε το παιδί της σε δημόσιο χώρο, συγκεκριμένα σε ένα πολυκατάστημα. Εκείνη τότε συμβούλεψε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος με εκείνη και αντί να φωνάζουμε το όνομα του παιδιού μας, να φωνάζουμε στους γύρω μας τι φοράει το παιδί μας και πώς είναι εξωτερικά. Με αυτόν τον τρόπο εκείνη, βρήκε το παιδί της πολύ πιο γρήγορα και έτσι και εγώ», δήλωσε σε βίντεο της η Piper, θέλοντας να ενημερώσει περισσότερους γονείς, σχετικά με τη δική της εμπειρία.

Η Krista σταμάτησε να φωνάζει το όνομα της κόρης της και ξεκίνησε να περιγράφει σε όλους τι φοράει και πώς είναι. «Σίγουρα οι άνθρωποι για μια στιγμή με πέρασαν για τρελή», δηλώνει η ίδια στο βίντεο της. Όλοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα, ξεκίνησαν λίγο αργότερα να φωνάζουν τι φοράει η κόρη της, αλλά και πώς είναι εμφανισιακά.

Μια άλλη μητέρα, χάρη στη περιγραφή που είχε ακούσει, κατάφερε να εντοπίσει την 3χρονη Lily εγκαίρως. «Αν δεν ήξερε τι φοράει και πώς είναι εμφανισιακά η κόρη μου, δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως αυτό είναι το παιδί μου, το οποίο ψάχνουμε», είπε στη συνέχεια η Krista.

Jenny.Gr


Έτσι λοιπόν, συμβούλεψε πως σε περίπτωση που ένας γονιός βρεθεί σε μια ανάλογη κατάσταση, ίσως θα ήταν καλύτερο να περιγράψει την εμφάνιση του παιδιού του στους γύρω ανθρώπους- από το να φωνάζει πανικόβλητος ένα όνομα.

«Ευτυχώς βρήκα το παιδί μου εγκαίρως, χάρη σε εκείνο το TikTok βίντεο που είχα δει, γιατί διαφορετικά θα έψαχνα μόνη μου το παιδί μου σε έναν τεράστιο χώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων με ανακούφιση για το αίσιο τέλος.