UPDATE

Γουίλιαμ Σαίξπηρ: Ο δραματουργός που άλλαξε τον κόσμο με την πένα του


JTeam

23 Απριλίου 2023

Γουίλιαμ Σαίξπηρ: Ο δραματουργός που άλλαξε τον κόσμο με την πένα του
Chandos Portrait, National Portrait Gallery, London
Σαν σήμερα, πριν από 407 χρόνια, έφυγε από την ζωή ίσως ο μεγαλύτερος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας που έχει γνωρίσει ο κόσμος μας, ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ έμεινε στην ιστορία ως ο διασημότερος δραματουργός όλων των εποχών, ενώ αποτέλεσε αναμφίβολα μία προσωπικότητα που επηρέασε τη λογοτεχνία, το θέατρο και τον πολιτισμό όσο κανείς από τον μεσαίωνα, την εποχή της Αγγλικής Αναγέννησης και μετά.

Σήμερα, 407 χρόνια μετά τον θάνατο του, το αποτύπωμα που ο σπουδαίος ποιητής, συγγραφέας και ηθοποιός άφησε στην ανθρωπότητα παραμένει ανεξίτηλο.

Η ζωή του

Οι μύθοι γύρω από την θυελλώδη ζωή της θεατρικής ιδιοφυίας δεν έχουν καταφέρει να επιβεβαιωθούν ιστορικά, καθώς δεν υπάρχουν πολλά καταγεγραμμένα γεγονότα γύρω από αυτή. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1564 στο Stanford της Αγγλίας από εξέχουσα οικογένεια, ενώ φημολογείται ότι μαθήτευσε στο Stanford Grammar School όπου διδάχτηκε Λατινικά και έκανε ήδη τις πρώτες του μεταφράσεις σε νεαρή ηλικία, από έργα αγαπημένων του συγγραφέων.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr