UPDATE

Η Μαρία Μενούνος μίλησε για τον καρκίνο στο πάγκρεας, με τον οποίο διαγνώσθηκε λίγο πριν γίνει μητέρα


JTeam

4 Μαΐου 2023

Η Μαρία Μενούνος μίλησε για τον καρκίνο στο πάγκρεας, με τον οποίο διαγνώσθηκε λίγο πριν γίνει μητέρα
Τα συμπτώματα, η διάγνωση, αλλά και η μάχη της Μαρίας Μενούνος με την ασθένεια

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Μενούνος, έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Το 2017, είχε χρειαστεί χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρέσει όγκο από τον εγκέφαλο της. Η ίδια και πάλι είχε μιλήσει ανοιχτά για την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, προκειμένου να εμπνεύσει όλο και περισσότερο κόσμο, να κάνει τακτικούς ελέγχους, ώστε να προλαμβάνουν τις σοβαρές ασθένειες στην αρχή τους.

Έτσι και αυτή τη φορά θέλησε μέσα από τη δική της εμπειρία να οδηγήσει περισσότερα άτομα σε check ups. Η ίδια έχει αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά που αφορούν την υγεία της, και δυστυχώς πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Τον Φεβρουάριο η Μενούνος διαγνώσθηκε με όγκο, ο οποίος βρισκόταν σε δεύτερο στάδιο και λίγο καιρό αργότερα προχώρησε στην αφαίρεση του μέσω χειρουργικής επέμβασης.


Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της, εμφανίστηκε την στιγμή που προετοιμαζόταν να αποκτήσει το πρώτο της παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Η χαρμόσυνη είδηση της απόκτησης παιδιού ήρθε ύστερα από δέκα χρόνια προσπάθειας, όμως οι δυσκολίες δεν σταμάτησαν εκεί.

«Ένιωθα καλά με την υγεία μου και μετά απλά μου ήρθε ένα ακόμη χαστούκι με μια νέα διάγνωση», δήλωσε αρχικά η διάσημη παρουσιάστρια. Το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε διαγνωσθεί και με διαβήτη τύπου 1. Η Μενούνος είχε απίστευτα δυνατές κράμπες στα πόδια και μετά από εξετάσεις, ανακάλυψε τον διαβήτη. Τότε ξεκίνησε τη θεραπεία ινσουλίνης, έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή της και ένιωθε καλύτερα.

Όλα αυτά όμως κράτησαν μέχρι τον Νοέμβρη, όπου βίωσε τόσο έντονο πόνο στην κοιλιά της μαζί με έντονα εντερικά συμπτώματα, όπως διάρροια. Αν και στην αρχή θεώρησε πως θα περάσουν, τελικά τα συμπτώματα γίνονταν όλο και πιο έντονα. Σε μια πτήση της μάλιστα, ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που ένιωθε σαν «κάποιος να μου έβγαζε τα σωθικά», περιέγραψε η ίδια. Επισκέφθηκε γιατρό, αλλά μετά τους πρώτους ελέγχους δεν υπήρξε κάποιο εύρημα.

Οι πόνοι συνέχιζαν όμως και έτσι προχώρησε σε μαγνητική σε όλο το σώμα. Και τότε βρέθηκε ένας όγκος 3.9 εκατοστών στο πάγκρεας. «Είχα φρικάρει. Πώς γίνεται να έχω περάσει όγκο στον εγκέφαλο, και τώρα να έχω και καρκίνο στο πάγκρεας», είχε αναρωτηθεί απεγνωσμένα, η ελληνικής καταγωγής celebrity. «Tο μόνο που σκεφτόμουν είναι πως περίμενα και ένα παιδί να έρθει στον κόσμο», συμπλήρωσε η ίδια.

Ευτυχώς, ο όγκος ήταν ακόμη σε αρχικό στάδιο και έτσι η Μενούνος υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του. Μετά τη δύσκολη επέμβαση, η Μενούνος χρειάστηκε αρκετές ημέρες μέχρι να αναρρώσει πλήρως και ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε περισσότερες θεραπείες. Χρειάζεται ωστόσο να κάνει τους τακτικούς ελέγχους της κάθε χρόνο.


Όπως η ίδια εξομολογήθηκε, αποφάσισε να μοιραστεί τη δύσκολη περιπέτεια με την υγεία της, προκειμένου να παρακινήσει περισσότερο κόσμο να ελεγχθεί και να μην παραμελεί την υγεία του. «Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν πως υπάρχουν μέρη στα οποία μπορείς να προλάβεις τα πάντα. Αρκεί να πας στην ώρα σου. Καμιά φορά αφήνουμε τον φόβο να μπει στη μέση. Είχα και εγώ αυτές τις στιγμές. Αλλά είμαι εντάξει τώρα, επειδή πήρα την απόφαση και πρόλαβα τα πράγματα», δήλωσε μεταξύ άλλων η 44χρονη Μενούνος.