UPDATE

Oppenheimer: Νέο, καθηλωτικό trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία του Christopher Nolan


JTeam

8 Μαΐου 2023

Oppenheimer: Νέο, καθηλωτικό trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία του Christopher Nolan
@oppenheimermovie
Η νέα ταινία για τον Robert Oppenheimer, τον διάσημο φυσικό που θεωρήθηκε ως ο «πατέρας της ατομικής βόμβας

Τη νέα ταινία του Christopher Nolan περιμένει το σινεφίλ κοινό, και το φρέσκο τρέιλερ του «Oppenheimer» που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες εντείνει την προσμονή. Στο κάστ της νέας ταινίας, φιγουράρουν παλιοί και νέοι ηθοποιοί όπως η Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Emily Blunt, Florence Pugh, Matt Damon, Jack Quaid, Kenneth Branagh, Gary Oldman, Josh Hartnett, Alden Ehrenreich και άλλοι.

Ο Nolan μας πηγαίνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα στην ιστορία του J. Robert Oppenheimer. Του ανθρώπου που έμεινε στην ιστορία για την δημιουργία της πρώτης ατομικής βόμβας. Ο Oppenheimer σπούδασε σε πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και Κέμπριτζ, δίδαξε στο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και ασχολήθηκε ενεργά με την κβαντική φυσική των υποατομικών σωματιδίων και τις πυρηνικές αντιδράσεις.


Το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα του, το οποίο πραγματεύεται και η ταινία, ήταν ο ρόλος του ως διευθυντής του Σχεδίου Μανχάτταν, για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού όπλου, στο μυστικό εργαστήριο στο Λος Άλαμος στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Οι βόμβες αυτές, χρησιμοποιήθηκαν στη τελική φάση του Β Παγκοσμίου πολέμου και κατέστρεψαν τις πόλεις τις πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι το 1945 -αλλάζοντας για πάντα τον κόσμο.

Στο νέο trailer βλέπουμε στον ρόλο της συζύγου του Robert Oppenheimer την Emily Blunt, ενώ σημαντικό ρόλο έχει και ο Matt Damon. Δείτε το παρακάτω.