UPDATE

3 εναλλακτικοί τρόποι για λεύκανση δοντιών στο σπίτι (που όντως λειτουργούν)


JTeam

14 Μαΐου 2023

3 εναλλακτικοί τρόποι για λεύκανση δοντιών στο σπίτι (που όντως λειτουργούν)
Τι να δοκιμάσεις αν θες να αποφύγεις τις σκληρές λευκαντικές ουσίες

Ξέρω πως σκέφτεσαι σοβαρά να επισκεφθείς τον οδοντίατρο και να επιλέξεις μια από τις θεραπείες λεύκανσης δοντιών, οι οποίες χρησιμοποιούν χημικές ουσίες και σκληρά συστατικά, για να επαναφέρουν και πάλι το λευκό χρώμα στα δόντια.

Όσο απλή (και ακριβή) και αν είναι αυτή η διαδικασία, μπορεί να προκαλέσει φθορά ή ευαισθησία στα δόντια, πόσο μάλλον όταν γίνεται τακτικά. Πριν χρησιμοποιήσεις αυτή την επιλογή της επαγγελματικής λεύκανσης, μπορείς να δοκιμάσεις εξίσου αποτελεσματικές θεραπείες λεύκανσης, οι οποίες είναι και φυσικές, λειτουργούν και δεν αποδυναμώνουν τα δόντια.

Μαγειρική σόδα με οξυζενέ

O συνδυασμός αυτών των δυο τροφών μπορούν να αποχρωματίσουν τα δόντια από τους λεκέδες, και έτσι να επαναφέρουν σταδιακά ένα πιο λαμπερό και καθαρό χαμόγελο. Χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο μείγμα, πρωί και βράδυ, για να βουρτσίζεις τα δόντια σου για τουλάχιστον 2 - 3 εβδομάδες. Σύμφωνα με επίσημη έρευνα του 2017 από Οδοντιατρική κλινική στο Τορόντο του Καναδά, οι δυο ουσίες κατάφεραν να βελτιώσουν την λεύκανση των δοντιών έως και 47%.

Oil pulling

Tι ακριβώς είναι η συγκεκριμένη τακτική ; Στην Ινδία χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια σαν παραδοσιακή συνταγή για τη στοματική υγιεινή και ουσιαστικά αντικαθιστά το στοματικό διάλυμα.

Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας ως στοματικό διάλειμμα, και κράτησε το στόμα σου για περίπου 10 λεπτά κάθε ημέρα. Στη συνέχεια, πάντοτε το φτύνουμε. Το λάδι καρύδας φαίνεται να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε, ώστε να συγκριθεί η αποτελεσματικότητά του συγκριτικά με διάλυμα χλωρεξιδίνης στο βακτήριο Streptococcus mutans, φάνηκε ότι υπήρχε στατιστικά σημαντική μείωση. Το συγκεκριμένο βακτήριο φαίνεται να ευθύνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό για τον σχηματισμό της οδοντικής πλάκας.

Τα επιβλαβή βακτήρια που έχουμε στο στόμα, έχουν λιπαρή βάση. Επομένως το λάδι τα απορροφά και έτσι τα αποβάλλουμε από το στόμα και τον οργανισμό μας, μόλις φτύνουμε το λάδι.

Αμπούλες βιταμίνης C

Η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει την γενικότερη υγεία του στόματος, ωστόσο φαίνεται πως το βούρτσισμα των δοντιών με βιταμίνη C, μπορεί πραγματικά να φέρει λευκότερα δόντια. Εξαιτίας της οξύτητας της συγκεκριμένης βιταμίνης, μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες και τα κίτρινα σημάδια από τα δόντια.