UPDATE

Ο Dwayne Johnson μιλά ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη και δίνει την καλύτερη συμβουλή


Τόνια Τζάφερη

16 Μαΐου 2023

Ο Dwayne Johnson μιλά ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη και δίνει την καλύτερη συμβουλή
Splash News
«Δεν μπορεί να φτιαχτεί, αν απλώς κρατάς τον πόνο μέσα σου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Johnson

Ο Dwayne Johnson είναι μια καλή περίπτωση διάσημου ηθοποιού, η οποία μας αποδεικνύει (για ακόμη μια φορά) πως «όσο δυνατός» και αν δείχνεις, τα ψυχικά προβλήματα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ο διάσημος ηθοποιός, γνωστός και ως "Τhe Rock", βρέθηκε καλεσμένος στο "The Pivot podcast", και μίλησε για την δική του εμπειρία με την κατάθλιψη, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος στα σχολικά του χρόνια, αλλά και μετά από διαζύγιο. Τότε όμως, δυστυχώς δεν γνώριζε τι ακριβώς του συμβαίνει, αλλά και πώς να το αντιμετωπίσει.

Ο Johnson αποκάλυψε πως την πρώτη φορά που αντιμετώπισε την κατάθλιψη, ήταν όταν βρισκόταν στην ομάδα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, και έπαθε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον ώμο του. Από τότε, «δεν ήθελα να πηγαίνω σχολείο, ήθελα συνέχεια να εγκαταλείψω και έτσι έκανα. Δεν πήγα σχολείο ξανά και έφυγα» ήταν τα λόγια του Dwayne.

«Εκείνη την εποχή δεν ήξερα τι ακριβώς μου συμβαίνει. Δεν ήξερα τι είναι η ψυχική υγεία, τι είναι η κατάθλιψη. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι δεν ήθελα να πάω σχολείο, δεν ήθελα καμία συνάντηση με την ομάδα, δεν ήθελα να συμμετέχω σε τίποτα και πουθενά», ακούγεται να λέει ο ηθοποιός στο απόσπασμα.

Στο clip που ο ίδιος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram, αναφέρει στην λεζάντα:

«Εκτιμώ το γεγονός πως μιλήσαμε για την κατάθλιψη με τα παιδιά από το "The Pivot Podcast". Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια, να αποκτήσω κάποια συναισθηματικά «εργαλεία» που με βοηθούν να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε συναισθηματικό πόνο, ο οποίος έρχεται να με τεστάρει. Πριν από αρκετά χρόνια όμως, δεν γνώριζα τι σημαίνουν οι ψυχικές δυσκολίες. Ως άνδρες δεν μιλάμε πολύ γι' αυτά. Κατεβάζουμε το κεφάλι κάτω και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Όμως αυτό δεν είναι υγιές, παρότι είναι το μόνο που μας μάθανε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τhe Rock.

Ο Dwayne Johnson μοιράζεται την καλύτερη συμβουλή με το κοινό του (και όχι μόνο)

Στη συνέχεια ο ηθοποιός και παλαιστής της WWE, απευθύνθηκε σε όλα τα άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ψυχικά θέματα, συμβουλεύοντας τους να κάνουν ένα μόνο πράγμα για αρχή, και αυτό είναι το να μιλήσουν. Να μιλήσουν σε κάποιο κοντινό τους άτομο, σε κάποιο ειδικό.

«Δεν μπορεί να φτιαχτεί, αν απλώς κρατάς τον πόνο μέσα σου. Το να ανοιχτείς και να μιλήσεις είναι η δύναμη σου. Έχω χάσει δυο φίλους από αυτοκτονία. Να μιλάτε, όπως και αν αισθάνεστε, να ξέρετε πως δεν είστε ποτέ οι μόνοι», συμπλήρωσε ο Dwayne.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για την δική του «πηγή σωτηρίας και ευγνωμοσύνης», η οποία είναι οι κόρες του. «Το γεγονός πως είμαι πατέρας κοριτσιών, μου δίνει ελπίδα και ευγνωμοσύνη να ξεπεράσω τα προβλήματα».

Τα λόγια του ηθοποιού άγγιξαν τόσο το κοινό του, όσο και χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε και να ανοιγόμαστε για θέματα ψυχικής υγείας.