UPDATE

Ένα τριήμερο ταξίδι χαλάρωσης και κρητικής παράδοσης στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay


JTeam

24 Μαΐου 2023

Ένα τριήμερο ταξίδι χαλάρωσης και κρητικής παράδοσης στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Εκεί που ο χρόνος μοιάζει να σταματά και η ένταση της καθημερινότητας, είναι λες και δεν υπήρξε ποτέ

Όταν ο καιρός φτιάχνει και η διάθεση για διακοπές μεγαλώνει, μία μικρή απόδραση δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Κι όταν αυτή η απόδραση γίνεται στην Κρήτη, νιώθεις λες και η ένταση της καθημερινότητας όχι απλώς βρίσκεται μακριά σου, αλλά πως δεν την έζησες ποτέ.

Στα μέσα του Μαΐου, έγινε ακριβώς αυτό. Περάσαμε τρεις ημέρες στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, το μέρος που σου δίνει την αίσθηση πως, έστω για λίγο, ο χρόνος σταματά και μοναδική σου δουλειά, είναι να απολαύσεις τη θάλασσα, τον ήλιο και το καλό φαγητό. Τοποθετημένο ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το ευφορικό Κρητικό Πέλαγος, το ανανεωμένο ξενοδοχείο συνδυάζει την κρητική παράδοση και κληρονομιά με το σύγχρονο design, και σε καλεί να αφεθείς στη μαγεία του νησιού.

Jenny.Gr


Με bohemian chic αισθητική, παραδοσιακά μοτίβα στους εσωτερικούς χώρους, χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση, σε συνεργασία με την ZEUS International, συνθέτει την ιδανική παλέτα των γνήσιων κρητικών διακοπών. Η ZEUS, άλλωστε, είναι μία εταιρεία που, εστιάζοντας στην άνεση, την απόλαυση, την ευεξία και την ποιότητα - δηλαδή τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της, σου παρέχει μία ξεχωριστή «Zeus experience». Και κάθε μέρα, μαζί, σε πηγαίνουν ένα διαφορετικό «ταξίδι».

Jenny.Gr

Η πρώτη μέρα μας βρήκε να απολαμβάνουμε κρητικά κεράσματα και ένα γεύμα από τον πλούσιο μπουφέ του κεντρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου, Amalthea. Όχι απλώς υμνεί την μεσογειακή κουζίνα, αλλά προσφέρει τεράστια ποικιλία πιάτων – από ψητό κρέας, μέχρι ριζότο. Και το βράδυ, στο πιο παραδοσιακό και ρουστίκ Καφενείον, περιηγηθήκαμε στις κρητικές γεύσεις, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τα αρώματα. Highlight της βραδιάς; Οι παραδοσιακοί χοροί που όχι μόνο είδαμε, αλλά χορέψαμε – και, με απόλυτη ειλικρίνεια, μας έκοψαν την ανάσα. Κυριολεκτικά. Χρειάζονται αντοχή, μη νομίζεις ότι θα τους βγάλεις αΐδρωτα.

Jenny.Gr

Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε νωρίς, για μία μέρα αφιερωμένη στο self-care. Γιόγκα πλάι στη θάλασσα και αναζωογονητικό μασάζ με θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου, μας έκαναν να επαναπροσδιορίσουμε κάπως τα σημαντικά πράγματα της ζωής.

Jenny.Gr

Αργότερα, έχοντας τεντωθεί και χαλαρώσει, περάσαμε στο Bay Grill που μας περίμενε πάνω στη παραλία του ξενοδοχείου. Από σαλάτες και πεντανόστιμο ψητό κρέας, μέχρι gluten-free πίτσα, δοκιμάσαμε τα πάντα και, έτοιμοι για σιέστα, περάσαμε μερικές ώρες πλάι στην πισίνα, με δροσερά κοκτέιλ. Το βράδυ, άλλωστε, μας περίμενε wine tasting στη Σπηλιά (ναι, πραγματική σπηλιά) μέσα στην οποία βρισκόταν το κελάρι με τα γευστικά κρασιά. Ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο Elia A La Carte. Ιδανικό για τους λάτρεις των μεσογειακών σπεσιαλτέ με μια πινελιά ανεπιτήδευτου fine dining, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν.

Jenny.Gr

Το ταξίδι έκλεισε με επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, με σκάφος που μας παρέλαβε από τον κόλπο του Μιραμπέλλου. Περπατήσαμε στο νησί που, ακόμη κι όταν το βλέπεις από μακριά, αισθάνεσαι μία ανατριχίλα, είδαμε πού ζούσαν, εξόριστοι από τον υπόλοιπο κόσμο, οι ασθενείς, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει έναν δικό τους κόσμο. Κι όταν ξανανεβήκαμε στο σκάφος για την επιστροφή, κάπως νιώθαμε μουδιασμένοι.

Φεύγοντας, με μουσική, ηλιοθεραπεία και μπάρμπεκιου εν πλω, ήμασταν γεμάτοι από εμπειρίες κι έτοιμοι να επιστρέψουμε. Και όλα, χωρίς να φύγουμε από το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay για περισσότερο από δύο ώρες. Ήταν, σίγουρα, μία εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη.

Jenny.Gr