UPDATE

Σομελιέ εξηγεί γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τον φελλό πίσω στο κρασί


JTeam

3 Ιουνίου 2023

Σομελιέ εξηγεί γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τον φελλό πίσω στο κρασί
Ένα λάθος που κάνουμε πολλοί και πολλές και τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά

Είναι αυτή η Κυριακή που θες να χαλαρώσεις και να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, απολαμβάνοντας ένα ωραίο ποτήρι κρασί. Αφού γεμίσεις το ποτήρι σου, προσπαθείς να βάλεις ξανά το φελλό πίσω στο μπουκάλι και να διατηρήσεις έτσι το υπόλοιπο κρασί για κάποια άλλη στιγμή.

Κάτι τέτοιο όπως καλό θα ήταν να το αποφεύγεις, ειδικά άμα είσαι λάτρης του καλού κρασιού. «Αν ετοιμάζεστε να βάλετε τον φελλό πίσω σε ένα μπουκάλι κρασί που είναι μισοάδειο, θα δείτε ότι ο φελλός είναι πορώδης», λέει αρχικά σε σχετικό βίντεο, που μετρά πάνω από 2,5 εκατομμύρια views, η γνωστή σομελιέ και TikToker Warner Boin.

O φελλός έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν στο οξυγόνο να ρέει μέσα από το αντικείμενο, οπότε αυτός ο αέρας θα μπει στη συνέχεια στο μισοάδειο μπουκάλι. Το πολύ οξυγόνο όμως, μπορεί να καταστρέψει τα πολύπλοκα αρώματά του κρασιού, αλλά και να αλλοιώσει τη γεύση του.

@confidenceuncorked If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you :) Don’t knock it till ya try it! #winehack #lifehack #winetip #winetasting #sommelier #somm #masonjar #storage #wine101 #cork #lifechanging #gamechanger ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Πως μπορούμε να αποθηκεύσουμε σωστά το κρασί

Η Warner προτείνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να κλείσουμε το μπουκάλι κρασιού χωρίς να μείνει εκτεθειμένο. «Βασικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την αναλογία οξυγόνου και κρασιού», σημειώνει. «Σας προτείνω ένα γυάλινο βάζο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το κρασί που έχει περισσέψει και να το βάλετε στο βάζο - ή σε οποιοδήποτε είδος αεροστεγούς δοχείου», προσθέτει. Στη συνέχεια, απλώς σφραγίζεις το βάζο, με ένα καπάκι και το κρασί είναι πλέον προστατευμένο.
«Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το κόλπο, το κάνω συνέχεια και σίγουρα διατηρεί το κρασί φρέσκο για μερικές ημέρες μετά το αρχικό άνοιγμα του μπουκαλιού», καταλήγει.

TAGS