UPDATE

Apple Vision Pro: Τα νέα γυαλιά μικτής πραγματικότητας αλλάζουν τον τρόπο που βιώναμε μέχρι τώρα την τεχνολογία


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Apple Vision Pro: Τα νέα γυαλιά μικτής πραγματικότητας αλλάζουν τον τρόπο που βιώναμε μέχρι τώρα την τεχνολογία
@apple
Όλες οι δυνατότητες που μπορούν να σου προσφέρουν από το 2024, τα Apple Vision Pro

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Αpple ανακοινώνει τα νέα της προϊόντα μέσα από τις πάντα ενδιαφέρουσες και αναλυτικές παρουσιάσεις της, στο συνέδριο του WWDC. Έτσι λοιπόν και φέτος, έχουμε στη δημοσιότητα μια νέα σειρά προϊόντων Mac PC, όπου περιλαμβάνεται η νέα έκδοση του MacBook Air 15, νέες εκδόσεις των Mac Studio και Mac Pro, καθώς και ένας ολοκαίνουργιος επεξεργαστής Apple Silicon για τον οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την πιο ισχυρή CPU που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, η Αpple μας άφησε το καλύτερο για το τέλος.

Μας παρουσίασε τα νέα VR/AR γυαλιά που έρχονται κυριολεκτικά να αλλάξουν τον τρόπο που μέχρι τώρα βιώναμε την τεχνολογία. Ο ίδιος ο Tim Cook, μίλησε για τα νέα Apple Vision Pro -όπως είναι η επίσημη ονομασία για αυτά τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας- τα οποία μπορούν να συνδυάζουν ψηφιακό και πραγματικό κόσμο ταυτόχρονα, και που φημολογούνταν ότι αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

Jenny.Gr
@apple
Jenny.Gr
@apple

«Είναι το πρώτο Apple προϊόν που μπορείς να δεις μέσα από αυτό και όχι σε αυτό», δήλωσε αρχικά ο Cook, παρουσιάζοντας το προϊόν. Πώς θα σου φαινόταν να μπορείς να ελέγχεις την οθόνη του κινητού σου ή του υπολογιστή σου, μέσα από ένα μόνο βλέμμα ή μια κίνηση με τα χέρια σου χωρίς κουμπιά; Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Πρόκειται για τον «πρώτο φορητό υπολογιστή χώρου», καθώς δεν είναι απλώς ένα mixed reality headset αλλά περιλαμβάνει έναν ισχυρό υπολογιστή εντός του. Η Apple το αποκαλεί ως την πρώτη της προσπάθεια στο «spatial computing». H παρουσίασή του ήταν άκρως φουτουριστική καθώς η εταιρία του Κουπερτίνο έδειξε τον χρήστη να ελέγχει το Vision Pro με τα χέρια, τα μάτια και τη φωνή του.

Jenny.Gr
apple


Τα Apple Vision Pro, διαθέτουν 4K οθόνες κι έναν φουτουριστικό σχεδιασμό με στρογγυλεμένο φακό που μέσα του διαθέτει κάμερες και αισθητήρες, για να καταγράφουν τον χρήστη και να μεταφράζουν τις κινήσεις του σε εντολές. Η Apple μελέτησε τον σχεδιασμό του ώστε να είναι όσο πιο άνετο γίνεται στη χρήση, με διαφορετικών ειδών υφές και υλικά, όπως και ένα ειδικό strap που ταιριάζει σε κάθε μέγεθος κεφαλιού. Αναφορικά με τον ήχο, ενσωματώνει ειδικά ακουστικά με υποστήριξη Spatial Audio και μπορεί να ρυθμίζει τον ήχο ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο που το χρησιμοποιούμε.

Jenny.Gr
@apple

Θα μπορεί να προβάλλει ένα 2D βίντεο ή ταινία σε 3D μέσα στο χώρο. Χάρη στο Vision Pro μπορείτε να αποκτήσετε μια οθόνη στο χώρο σας σε οποιοδήποτε μέγεθος επιθυμείτε είτε για να παίξετε παιχνίδια, είτε για να δείτε την αγαπημένη σας σειρά.

Όσον αφορά τα specs του μέσα του διαθέτει έναν M2 επεξεργαστή αλλά και ένα ειδικό ολοκαίνουργιο chip από την Apple, το R1 που ειδικεύεται στους υπολογισμούς του λειτουργικού όσον αφορά την παρουσία του στο χώρο. Ο πρώτος φορητός υπολογιστής χώρου της Apple μπορεί να αντέξει 2 ώρες χρήσης με την επιπλέον εξωτερική μπαταρία που διαθέτει.

Jenny.Gr
@apple

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πως κλειδώνει ή ξεκλειδώνει η συσκευή- αυτό γίνεται χάρη στο Optic ID, που είναι η αντίστοιχη «Face ID» λύση της Apple, που σκανάρει την ίριδα του χρήστη για να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το Vision Pro. Η τιμή του Apple Vision Pro θα είναι στα $3499, με την κυκλοφορία του να αναμένεται στις αρχές του 2024, σύμφωνα με την Apple.

Γνωρίστε καλύτερα τα νέα Apple Vision Pro γυαλιά μέσα από το παρακάτω βίντεο:

TAGS