UPDATE

Novak Djokovic: Εξασφάλισε 1.150.000 ευρώ και φεύγει για τον τελικό του Roland Garros


JTeam

10 Ιουνίου 2023

Novak Djokovic: Εξασφάλισε 1.150.000 ευρώ και φεύγει για τον τελικό του Roland Garros
Splash News
Ο Σέρβος τενίστας κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό, Carlos Alcaraz και να βρεθεί για 7η φορά μια ανάσα πριν την κορυφή

Όχι μια, ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά εφτά φορές έχει καταφέρει ο Novak Djokovic να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros.

Εχθές κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό Carlos Alcaraz, ο οποίος αντιμετωπιζε τραυματισμούς και η εμπειρια του Djokovic, δεν του άφησε πολλά περιθώρια για τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Αν ο Djokovic καταφέρει να «σηκώσει» το τρόπαιο, θα γίνει ο πρώτος τενίστας που θα έχει κατακτήσει από τρεις φορές όλα τα Grand Slam.

Στον ημιτελικό, ο 36χρονος Novak που βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 του Ισπανού, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 1. Ο Carlos Alcaraz είχε μόλις ισοφαρίσει σε 1-1 σετ, όταν σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» σε σερβίς του Novak Djokovic, ένιωσε μία έντονη ενόχληση στη γάμπα του δεξιού ποδιού και αποσύρθηκε για περίπου δέκα λεπτά. Επανήλθε στον αγώνα, παρότι ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό.

Ο Djokovic είναι εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση στη λίστα των αθλητών που έχουν κερδίσει τα περισσότερα χρήματα από τουρνουά τένις. Ο Σέρβος τενίστας έχει καταφέρει να κερδίσει συνολικά 167.296.242 ευρώ. Με την πρόκρισή του στον τελικό εξασφάλισε το ποσό των 1.150.000 ευρώ και εάν κερδίσει, θα εισπράξει 2,3 εκατ.ευρώ.