UPDATE

Συναντήστε το Anthologist στη Πάρο. Μια διαφορετική Resort Boutique, που αφηγείται την ιστορία του ελληνικού καλοκαιριού


Τόνια Τζάφερη

14 Ιουνίου 2023

Συναντήστε το Anthologist στη Πάρο. Μια διαφορετική Resort Boutique, που αφηγείται την ιστορία του ελληνικού καλοκαιριού
Γινόμαστε κομμάτι της ιστορίας του Anthologist, το οποίο δημιουργήθηκε από την Andria Mitsakos

Όταν οι επισκέπτες μπαίνουν στις boutique των δυο κορυφαίων ξενοδοχείων της Πάρου, Cosme, a Luxury Resort Hotel και Parillio, a Luxury Hotel Member of Design Hotels, δεν αναζητούν απλά ταξιδιωτικά σουβενίρ. Ψάχνουν τρόπους για να αφηγηθούν την ιστορία
του ελληνικού τους καλοκαιριού - και να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του Anthologist, της Andria Mitsakos.

Η Ελληνοαμερικανίδα Andria, ιδρύτρια και διευθύντρια της δικής της εταιρίας PR (Andria Mitsakos PR, AMPR), βρέθηκε πριν λίγα χρόνια στο λουσμένο με ήλιο νησί της Πάρου και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποφάσισε να μετατρέψει ένα μικρό λευκοβαμμένο
νησιώτικο παλιό οίκημα, σε δεύτερο σπίτι της. H Andria, η οποία ζει τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αθήνα, είναι μια παθιασμένη αφηγήτρια ιστοριών, σχεδιάστρια αξεσουάρ και συλλέκτρια, με 29 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας. Καθώς αναπαλαιώνει το εξοχικό σπίτι «Panito», άρχισε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι της, κυρίως αφού λόγω πανδημίας είχαν παγώσει τα ταξίδια και οι αγορές.

Παρατήρησε ότι όλα όσα έφτιαχνε είχαν μεγάλο κοινό. Από φίλους της μέχρι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που γνώρισε μέσα από την καριέρα και φήμη της όλοι είδαν κάτι σε όλο αυτό και άρχισαν να αναρωτιούνται αν μπορούν να παραγγείλουν έπιπλα και διακοσμητικά που θα δώσουν ακόμη περισσότερη ψυχή στα καταλύματα τους. Καθώς η ζήτηση αυξάνεται, η Andria άρχισε να επικοινωνεί την ιστορία των αντικειμένων της στο Instagram και έτσι γεννήθηκε το brand της, το Anthologist.

Jenny.Gr

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού χώρου ,της φιλοξενίας, του σχεδιασμού και συλλέκτες που λατρεύουν την πολιτιστική βιωσιμότητα και τη μοναδική τεχνοτροπία, θέλησαν να αποκτήσουν αντικείμενα που έχουν μια ιστορία να πουν και στη συνέχεια να αφηγηθούν την ιστορία της ζωής τους, των εμπειριών και των αξιών τους.

To Anthologist εμπνέεται από τη χειροτεχνία δημιουργώντας και ανακαλύπτοντας διακοσμητικά αντικείμενα και είδη μόδας που προάγουν τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το πρώτο φυσικό κατάστημα του Anthologist δημιουργήθηκε στο Parilio, μέλος των Design Hotels, το 2021. Η Andria επέλεξε να ζει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του εξοχικού της σπιτιού και ερωτεύτηκε τον αέρα της παριανής απλότητας.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου της ζήτησαν να ανοίξει ένα κατάστημα όπου θα εκθέτει τη συλλογή των χειροποίητων αντικειμένων του Anthologist και προσεκτικά επιλεγμένα vintage κιμονό. Το καλοκαίρι του 2022, το Anthologist άνοιξε ένα δεύτερο κατάστημα στο Cosme,a Luxury Collection Resort, μέλος του ομίλου Empiria όπου ανήκει και το Parīlio, στην παραλία της Νάουσας.

Μέσω της ιστοσελίδας του Anthologist, των καταστημάτων στην Πάρο και μιας επιλογής αντικειμένων που είναι διαθέσιμα στο γνωστό ξενοδοχείο Grande Bretagne στην Αθήνα, το Anthologist άρχισε να αλλάζει τον τρόπο που οι λάτρεις του σχεδιασμού σκέφτονται για τις αγορές του. Και έτσι η ιστορία του Anthologist συνεχίζεται.

Φέτος, τον Απρίλιο του 2023, το brand άνοιξε το δικό του επίσημο κατάστημα που λειτουργεί όλο το χρόνο: Ένας χώρος έκθεσης σε ένα αγαπημένο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του 1912, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην αναπτυσσόμενη πλατεία Βάθη της Αθήνας. Ένας χώρος συνάθροισης για συλλέκτες, σχεδιαστές και ανθρώπους του χώρου της εστίασης και της φιλοξενίας στο κέντρο της Αθήνας και για όσους επέλεξαν μια τοποθεσία διαφορετική από την Πάρο να ξεκινήσουν, το δικό τους ταξίδι, την δική τους «Οδύσσεια» ,να αγοράσουν και να εμπνευστούν από τη μοναδική αυτή συλλογή της Αndria.

Το πνεύμα του ελληνικού καλοκαιριού; Ναι, μπορείτε να το πάρετε μαζί σας.


Πώς θα αφηγηθείτε τη δική σας ιστορία;

Μέσα από την αρχαία τέχνη των κεραμικών, Κοσμήματα φτιαγμένα στην Ελλάδα, Vintage υφάσματα που δημιουργήθηκαν από γυναίκες και η τέχνη τους εξακολουθεί να ζει ακόμη. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα βρείτε στο showroom του Anthologist. Κάθε κατάστημα του brand είναι ένα “ντουλάπι” που περιλαμβάνει συλλογές αποκλειστικά για το Anthologist προσεκτικά επιλεγμένες από την Andria που αντικατοπτρίζουν την αυθεντική ατμόσφαιρα της Ελλάδας, καθώς και τις ταξιδιωτικές της αναζητήσεις και συλλογές από όλο τον κόσμο.

Ανοικτό μόνο για το καλοκαίρι: Anthologist στο Ξενοδοχείο Parīlio, Μέλος των Design Hotels στην Πάρο, Ελλάδα.

Σκεφτείτε την γεμάτη θησαυρούς γωνιά στο lobby του ξενοδοχείου Parilio - εμπνευσμένη από τα μικρά μαγαζάκια ρομαντικών παλιών ξενοδοχείων - ως ένα μαγικό ντουλάπι και μια επέκταση της προσωπικής συλλογής της Andria. Είναι γεμάτο με υφάσματα και τα ράφια κοσμούν αγαπημένα τεύχη των Καβάφη, de Saint-Exupéry και του Ομήρου. Είδη γραφής, συλλεκτικά χειροποίητα κεραμικά, πολύχρωμα υφάσματα και αντικείμενα διακόσμησης, καθώς και αποκλειστικά σχεδιασμένες τσάντες. Επίσης μαζί θα βρείτε τη μοναδικά εμπνευσμένη συλλογή κοσμημάτων της Andria που κατασκευάζεται στην Αθήνα μαζί με τα ιδιαίτερα επιλεγμένα κομμάτια που έχει συλλέξει από τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο.

Jenny.Gr


Anthologist στο Cosme, Μέλος του Luxury Collection στην Πάρο, Ελλάδα (επίσης ανοικτό μόνο για το καλοκαίρι)

Το Anthologist στο Cosme είναι ένας χώρος που ξυπνά τις αισθήσεις, γεμάτος με ό, τι χρειάζεστε για το ελληνικό καλοκαίρι. Μια μοναδική επιλογή των περίφημων vintage κιμονό της Andria, τη πλούσια συλλογή της με μοναδικά κοσμήματα και ανακαλύψεις που στέκονται ιδανικά δίπλα δίπλα όπως η τέλεια τσάντα για την παραλία με τους τόμους ποιημάτων του Καβάφη και άλλων αγαπημένων ποιητών και συγγραφέων. Με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες, το ευρύχωρο κατάστημα στην υποδοχή του ξενοδοχείου είναι το επίκεντρο του καλοκαιρινού στυλ.

Ανοιχτό όλο το χρόνο: Anthologist showroom, Πλατεία Βάθη στην Αθήνα, Ελλάδα

Η περιγραφή του ανοίγματος του καταστήματος, που του χάρισε μια θέση στη λίστα "It List" του περιοδικού T, των New York Times, γράφει: "Στην έκθεση μαζί με τις μοναδικές συνεργασίες της Andria υπάρχει άψογα επιμελημένη μια συλλογή κοσμημάτων, ελληνικές τσάντες φτιαγμένες με παλιά τεχνοτροπία, τύπου ταγάρι, και τραπεζάκια με χρωματισμένο γυαλί." Αναφέρεται επίσης ότι η Andria εξηγεί ότι το κατάστημα, σε ένα κτίριο νεοκλασικού στυλ του 20ου αιώνα, είναι "ένας χώρος λιανικής πώλησης αλλά και ένα κέντρο για τους ανθρώπους να συναντηθούν και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική τέχνη". Το ιδανικό σημείο για να εξερευνήσετε την ελληνική χειροτεχνία και να επιλέξετε κάτι μοναδικό πριν πάρετε το αεροπλάνο της επιστροφής. Το Anthologist στη πλατεία Βάθης, είναι ανοιχτό μόνο κατόπιν ραντεβού.

Μια μικρότερη συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων δημιουργιών είναι επίσης διαθέσιμη στο κατάστημα του Ξενοδοχείου Grande Bretagne, στο Σύνταγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα, Anthologist.com