UPDATE

Καιρός: Ξεκινά η τριήμερη κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Καιρός: Ξεκινά η τριήμερη κακοκαιρία - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει
@Eurokinissi
Nεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές το πρωί στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας

Φθινοπωρινό τριήμερο στα μέσα Ιουνίου; Γίνεται! Από σήμερα Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα κάνει τα... δικά του και η ΕΜΥ εξέδωσε και επικαιροποίησε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι κεραυνοί και πιθανώς το χαλάζι, που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών. Τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η επιδείνωση προκαλείται από ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, σε συνδυασμό με ένα αβαθές χαμηλό, κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

  • Σήμερα Παρασκευή (16-06-2023), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και κυρίως τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.
  • Το Σάββατο (17-06-2023), η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία , η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου.
  • Την Κυριακή (18-06-2023), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr