UPDATE

5 (δημιουργικές και μη) προτάσεις για να την παλέψεις το καλοκαίρι στην Αθήνα


Τόνια Τζάφερη

8 Ιουλίου 2023

5 (δημιουργικές και μη) προτάσεις για να την παλέψεις το καλοκαίρι στην Αθήνα
Από θερινά σινεμά, μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις -το καλοκαίρι στην Αθήνα, αποκτά ξανά νόημα

Μπορεί να αγαπώ την Αθήνα -μπορεί να μένω εδώ και χρόνια σε αυτήν, όμως το καλοκαίρι της (μεταξύ μας) δεν παλεύεται. Δεν ξέρω τι ψυχολογικά έχετε εσείς που την λατρεύετε τον Αύγουστο, και ούτε θα αναλύσω όλους εκείνους τους λόγους που την κάνουν ανυπόφορη από τον Ιούλιο και μετά, όμως μαζί θα δούμε όλα εκείνα που την κάνουν έστω και λίγο καλύτερη αυτήν την εποχή.

Όσο ονειρεύεσαι και περιμένεις πως και πως τις βουτιές σου στο Αιγαίο, και τις δροσερές βραδινές βόλτες στην επαρχία, βάλε τα παρακάτω στο πρόγραμμα σου, για όσο θα βρίσκεσαι στην καλοκαιρινή Αθήνα και κάνε αυτή τη σεζόν πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική:

Θερινά σινεμά

Θα ήταν ιεροσυλία αν δεν ξεκινούσα την συγκεκριμένη λίστα με τα θερινά σινεμά. Προτζέκτορες, βουκαμβίλιες, η μυρωδιά του ποπ κορν και οι ήχοι της πόλης, φέρνουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα και κλείνουν την ημέρα μας ιδανικά. Οι γωνιές της Αθήνας, κρύβουν πολλά θερινά σινεμά, είτε με πιο πολυτελείς επιλογές όπως το «Pool your cinema» στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Grand Bretagne, είτε το «Σινέ Θησείο» στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, κάτω από την Ακρόπολη και λίγα μέτρα μακριά από τα σκαλιά του Ηρωδείου.

Spritzs στις ταράτσες της πόλης

Ένα πάρτι σε ταράτσα στους λόφους του Λυκαβηττού, ένα roof στο κέντρο της πόλης με θέα την Ακρόπολη, ή ένα μπαλκόνι στον Πειραιά. Σε όποια ταράτσα και αν σταθείς, μαζί με ένα ποτό στο χέρι, η θέα της Αθήνας θα σε δικαιώσει. Ακόμη και αν δεν έχεις ταράτσα ή roof στο διαμέρισμα σου, μπορείς να βρεις μέρη όπως το Τhe Foundry Rooftop Garden, το Athens Capital, το Ermou 18, το Εrgon μέχρι και το ΜS Roof Garden -η πόλη έχει και πάλι αμέτρητες επιλογές για κάθε σου διάθεση.

Jenny.Gr
@thefoundrysuitesathens

Θαλάσσια σπορ στην Αθηναϊκή ριβιέρα

Και επειδή «πόσο θερινό να πας πια; και πόσα ποτά να πιείς σε μια ταράτσα;», πάμε να δούμε μια πιο fun πρόταση, η οποία πέρα από στιγμές γέλιου, αδρεναλίνης, θάλασσας και χαράς, θα σου προσφέρει και μια μοναδική εμπειρία. Προς τα νότια μπορείς να βρεις από σερφ, sup yoga, θαλάσσιο σκι, ιστιοπλοΐα και όποιο άλλο θαλάσσιο σπορ έχεις κατά νου. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, μπορείς να τα βρεις, στο true life sports, το lolos ski center, το kyma surf, και άλλα.

Πάρκο Ελευθερίας

Καλοκαίρι στην Αθήνα και πάρκο ελευθερίας, πάνε μαζί. Ομολογώ πως σχεδόν ποτέ δεν σύχναζα στα πάρκα, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκα καλοκαίρι με ένα άπερολ στο χέρι, ξαπλωμένη στο γρασίδι του πάρκου Ελευθερίας μετά το γραφείο. Δροσιά, ήχοι από την Βασιλίσσης Σοφίας, και αναζωογονητικές σκιές, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για το καλοκαίρι στην πόλη.

Πισίνες σε high end ξενοδοχεία

Μπορείς σίγουρα να αγαπήσεις τον Αθηναϊκό ήλιο λίγο παραπάνω, όσο βρίσκεσαι σε μια άνετη ξαπλώστρα και όχι στους αποπνικτικούς δρόμους. Έχοντας κάνει και τη βουτιά σου στην roof πισίνα, ενός Αθηναϊκού ξενοδοχείου, όλα αλλάζουν. Οι τουρίστες, τα κοκτέιλς, αλλά και η υπέροχη θέα, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ενώ μπορείς να επιλέξεις και κάποιο από τα ακόλουθα, τα οποία έχουν ξεχωρίσει και αυτή τη σεζόν: Grand Hyatt, Coco Mat, St. George Lycabettus και Margi Hotel.

Jenny.Gr
@grandhyattathens

«Φεγγαροθεραπεία»

Tα καλοκαίρια κοιτάμε ψηλά, πόσο μάλλον όταν δεν μας εμποδίζουν τα κτήρια της πόλης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, λίγο πριν τελειώσεις την ημέρα σου στην πόλη, είναι να χαλαρώσεις κοιτώντας το γεμάτο φεγγάρι του καλοκαιριού. Και ο Ιούλιος -και ο Αύγουστος, είναι μήνες με πλούσια αστρολογικά δρώμενα και Πανσελήνους, που αξίζει να θαυμάσεις.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη Στέγη, το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, και το Ηρώδειο

Χειμώνα - καλοκαίρι, η Αθήνα δεν μας αφήνει παραπονεμένους, τουλάχιστον καλλιτεχνικά. Δράσεις και εκδηλώσεις από την Στέγη Ωνάση, street πάρτι με θεματολογία, εντυπωσιακές εκθέσεις σε μουσεία, γαστρονομικές εκδηλώσεις σε εστιατόρια, και πολιτιστικά δρώμενα έχουν την τιμητική τους. Μη ξεχάσεις να τσεκάρεις τις συναυλίες σε Τεχνόπολη, το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, και στο Ηρώδειο.