UPDATE

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Προκλήθηκε από τροχαίο, σύλληψη για εμπρησμό


JTeam

31 Ιουλίου 2023

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Προκλήθηκε από τροχαίο, σύλληψη για εμπρησμό
@Eurokinissi
Η φωτιά στη Χίο προκλήθηκε μετά από τροχαίο όταν αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά. Δικογραφία για εμπρησμό κατά του οδηγού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Τα ξημερώματα ήχησε το 112 καλώντας τους κατοίκους στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν προς Βολισσό.


Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 90 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς στο νησί από τη Λέσβο και 27 που έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα. Ακόμη, 18 οχήματα και πλέον με το πρώτο φως της ημέρας, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πως άρχισε η φωτιά από τροχαίο

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα διακομίστηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου. Διενεργήθηκε έλεγχος μέθης από ΤΤ Χίου με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις). Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

Μια δικογραφια από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα

Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Με πληροφορίες από Reader.gr