UPDATE

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, αυτή τη μουσική ακούν οι ψυχοπαθείς


JTeam

1 Αυγούστου 2023

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, αυτή τη μουσική ακούν οι ψυχοπαθείς
Όσα έδειξε έρευνα για την ψυχοπάθεια και τις μουσικές προτιμήσεις. Εσύ, τι μουσική ακούς;

Πολλές φορές πιστεύουμε πως οι ψυχοπαθείς είναι άτομα τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε από την πρώτη στιγμή. Πως το μάτι τους γυαλίζει, και πως η συμπεριφορά τους είναι επιθετική, σπαστική και αλλόκοτη.

Στην πραγματικότητα όμως, οι ψυχοπαθείς είναι βαθιά χειριστικά όντα, με παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και γνωρίζουν καλά πως να κρύβουν τις σκοτεινές πτυχές τους. Αυτό το 1% των ψυχοπαθών της ανθρωπότητας κυκλοφορεί ανάμεσα μας, και πολλές φορές προτιμάει τραγούδια, τα οποία προτιμάμε και όλοι οι υπόλοιποι.

«Αν σε ρωτούσαν, τι μουσική πιστεύεις πως ακούν οι ψυχοπαθείς»; Τι θα είχες να πεις;

Ε λοιπόν, όχι δεν είναι κλασσική μουσική -την οποία συνήθως έχουμε συνηθίσει σε σκηνές θρίλερ. Ούτε και η death metal.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, σε δείγμα 200 ανθρώπων και 260 τραγουδιών, τα τραγούδια που άρεσαν περισσότερο στα άτομα με τα υψηλότερα ψυχοπαθητικά σκορ, ήταν:

  • Το R&B classic «No Diggity» των Blackstreet
  • Και το «Lose Yourself» του Eminem

«Τα media απεικονίζουν τους ψυχοπαθείς σαν δολοφόνους με τσεκούρια, σαν κατά συρροή δολοφόνους, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εμφανείς. Δεν είναι σαν τον Joker στον Batman. Μπορεί να δουλεύουν δίπλα σου και να καμουφλάρονται. Είναι σαν ψυχολογικό dark matter» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Σε περίπτωση όμως που σου αρέσουν τραγούδια όπως το My Sharona και το Titanium του David Guetta, έχεις έναν λόγο για να νιώσεις καλύτερα. Καθώς αυτά τα δυο τραγούδια, ήταν εκείνα που άκουσαν λιγότερο οι ψυχοπαθητικές προσωπικότητες.