UPDATE

Google: Να πώς μπορείς να διαγράψεις τον εαυτό σου από τα αποτελέσματα αναζήτησης


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Google: Να πώς μπορείς να διαγράψεις τον εαυτό σου από τα αποτελέσματα αναζήτησης
Το νέο εργαλείο που σου επιτρέπει να διαγράψεις τα ίχνη σου και να μην εμφανίζεσαι στις αναζητήσεις

Κανείς δεν θα ήθελε την διεύθυνση του σπιτιού του ή το τηλέφωνο του, να βρίσκονται στη Google, και με ένα κλικ να γίνονται προσβάσιμα σε όλους. Ωστόσο, πολλά προσωπικά δεδομένα μπορούν να καταλήξουν πολύ εύκολα και γρήγορα στο διαδίκτυο. Για την ακρίβεια, μπορεί εσύ να τα έχεις προσθέσει για άλλους λόγους, πχ όταν θες να δημιουργήσεις ένα προφίλ στα social media, και τελικά βλέπεις αυτές τις πληροφορίες παντού με μια αναζήτησή.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε δημιουργήσει έντονη ανησυχία, με αποτέλεσμα η Google, να αναλαμβάνει δράση και να δημιουργεί ένα νέο εργαλείο, το οποίο σου επιτρέπει να σβήσεις στον εαυτό σου και πληροφορίες που σε αφορούν, από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Συγκεκριμένα η Google, λάνσαρε το “Results About You”, το προηγούμενο χρόνο, ωστόσο τώρα το έχει αναβαθμίσει προκειμένου να κάνει πολύ πιο εύκολη την χρήση του.

Μέσα από αυτό το εργαλείο, μπορείς να κάνει αίτηση να διαγραφεί το τηλέφωνο, η διεύθυνση ή οποιαδήποτε άλλη προσωπική σου πληροφορία από τις αναζητήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της Google, το εργαλείο αυτό έχει πλέον αναβαθμιστεί και σου προσφέρει αρκετές ακόμη επιλογές, σε ότι αφορά την δημοσιοποίηση των προσωπικών σου στοιχείων.

Jenny.Gr

«Έχουμε πραγματικά αναβαθμίσει και βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο, προκειμένου να σε βοηθήσουμε να εντοπίσεις προσωπικές σου πληροφορίες, οι οποίες εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης. Αφού τις εντοπίσουμε, μπορούμε να σε ειδοποιήσουμε, προκειμένου να αφαιρέσεις όποιες και όσες εσύ θες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το “Results About You” είναι ήδη διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σύντομα θα φτάσει και στις υπόλοιπες χώρες.

Το συγκεκριμένο βήμα, έρχεται ως απάντηση στις όλο και περισσότερες απαιτήσεις των χρηστών για περισσότερη ιδιωτικότητα και προστασία των προσωπικών πληροφοριών.