UPDATE #NOW

Η Google ξεκινά να διαγράφει το Album Archive με τις φωτογραφίες σου - Να πώς θα τις σώσεις


JTeam

19 Ιουλίου 2023

Η Google ξεκινά να διαγράφει το Album Archive με τις φωτογραφίες σου - Να πώς θα τις σώσεις
pexels
Οτιδήποτε έχεις σώσει στο Google Album Archive σου, από σήμερα διαγράφεται

Ακόμη κι αν δεν έχεις ακούσει ποτέ για το Album Archive της Google, εκεί μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένες, αγαπημένες φωτογραφίες και βίντεο που έχεις ξεχάσει. Η Google έχει ανακοινώσει ότι σήμερα προχωρά στην οριστική διαγραφή τους αλλά μην ταράζεσαι, υπάρχει ακόμη χρόνος να τις σώσεις.

Το Google Album Archive είναι ουσιαστικά μια συλλογή από παλιά δεδομένα που αποθήκευες κάθε τόσο σε παλιές υπηρεσίες της Google όπως το Hangouts (που τώρα είναι το Google Chat) ή το Google Plus, και για να τα σώσεις, θα χρειαστείς το Google Takeout για να εξάγεις αρχεία και φακέλους που δεν θες να χάσεις.

Πώς να σώσεις ό,τι πρόκειται να διαγραφεί

Για να σώσεις ό,τι έχεις αποθηκεύσει στο Google Album Archive πριν διαγραφεί, η Google σε συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις ένα από τα εργαλεία της, το Google Takeout. Με ένα λινκ, θα μπορέσεις να μεταφερθείς σε μια σελίδα για να κατεβάσεις το Album Archive data σου.

Βήμα 1

Βεβαιώσου ότι έχει επιλεγεί το checkbox δίπλα από το "AlbumArchive" και μετά κλίκαρε το μπλε κουμπί "Next Step" για να προχωρήσεις στο βήμα 2.

Βήμα 2

Τώρα θα χρειαστεί να αποφασίσεις πού θες να μεταφερθούν οι φάκελοί σου. Μπορείς να λάβεις ένα ZIP ή TGZ αρχείο μέσω mail ή να ανεβάσεις κατευθείαν τους φακέλους και τα αρχεία σου πχ στο Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive ή Box. Από τη στιγμή που επιλέξεις πώς θες να προχωρήσεις, επίλεξε το μπλε κουμπί "Create export" για να αρχίσεις το κατέβασμα.

Στη συνέχεια θα λάβεις ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα ότι η Google έχει αρχίσει να εξάγει τα data σου και ότι «η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα για να ολοκληρωθεί». Όταν τελειώσει, θα λάβεις σχετικό mail.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το λινκ του Google Takeout για να κατεβάσεις τα δεδομένα σου, είναι ενεργοποιημένο μόνο για 7 ημέρες. Αν περάσει η χρονική περίοδος, θα πρέπει να κάνεις από την αρχή τη διαδικασία.