UPDATE

Άιφελ: Τουρίστας είχε έμπνευση και έπεσε με αλεξίπτωτο από τον Πύργο - Μόλις προσγειώθηκε τον συνέλαβαν


JTeam

18 Αυγούστου 2023

Άιφελ: Τουρίστας είχε έμπνευση και έπεσε με αλεξίπτωτο από τον Πύργο - Μόλις προσγειώθηκε τον συνέλαβαν
Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο περιστατικό στο Παρίσι

Από τότε που έγινε γνωστή η είδηση πως ένα αλεξιπτωτιστής αποφάσισε να πέσει από τον Πύργο του Άιφελ, -το διαδίκτυο δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει γι΄αυτόν.

Όπως ο ίδιος είπε, είχε έμπνευση και έτσι αποφάσισε λίγο πριν τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης (πολύ πριν από την ώρα που ανοίγει για τους επισκέπτες ο Πύργος) να ανέβει στην περίμετρο του μνημείου. Οι φρουροί τον εντόπισαν, αλλά εκείνος πρόλαβε να φτάσει στην κορυφή, προτού τον σταματήσουν.

Μεταφέροντας το αλεξίπτωτο σε ένα σακίδιο, ο άνδρας- που είναι έμπειρος αναρριχητής- μόλις έφτασε κοντά στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ πήδηξε και προσγειώθηκε σε κοντινό στάδιο. Αμέσως μετά συνελήφθη.

«Αυτού του είδους η ανεύθυνη συμπεριφορά βάζει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που δουλεύουν στον Πύργο του Άιφελ, ή άτομα που βρίσκονται κάτω από αυτόν», επεσήμανε η διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.

Εξαιτίας του συμβάντος άνοιξε με μικρή καθυστέρηση ο Πύργος του Άιφελ, που αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Παρισιού και πέρυσι προσέλκυσε 5,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Να σημειωθεί ακόμη, πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Πύργος του Άιφελ εκκενώθηκε δύο φορές την ίδια ημέρα, έπειτα από φάρσες για τοποθέτηση βόμβας. Τη Δευτέρα, δύο μεθυσμένοι Αμερικανοί τουρίστες εντοπίστηκαν να κοιμούνται στο μνημείο, καταφέρνοντας να τρυπώσουν σε αυτό μέσα στη νύχτα.