UPDATE

Αυτή είναι η «Ελληνίδα Barbie» που είχε βγάλει η Mattel - Η συσκευασία έγραφε ακόμη και για τα πανηγύρια


JTeam

20 Αυγούστου 2023

Αυτή είναι η «Ελληνίδα Barbie» που είχε βγάλει η Mattel - Η συσκευασία έγραφε ακόμη και για τα πανηγύρια
Tο μακρινό 1985, είχε κυκλοφορήσει και η Ελληνίδα Barbie

Η νέα ταινία της Barbie έκανε ένα από τα καλύτερα «ανοίγματα» των τελευταίων ετών με τις κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίζουν με θεατές που ήθελαν να παρακολουθήσουν το ροζ μανιφέστο της κούκλας.

Η Barbie που συντρόφευε τα περισσότερα κορίτσια στην παιδική τους ηλικία ξεκίνησε να παράγεται το μακρινό 1959 και μέχρι σήμερα η Mattel έχει πουλήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο κούκλες.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει κούκλες σε διάφορους ρόλους όπως πρόεδρος, μπαλαρίνα, βιολόγος, γιατρός, παιδίατρος. Έχουν κυκλοφορήσει επίσης κούκλες βάσει φυλής όπως η Αφροαμερικανή αλλά και βάσει καταγωγής όπως η Μεξικάνα.

Η Ελληνίδα Barbie

Όμως το μακρινό 1985, είχε κυκλοφορήσει και η Ελληνίδα Barbie που ήταν ντυμένη με παραδοσιακή στολή και είχε καστανά μαλλιά. Στην συσκευασία απεικονιζόταν μεταξύ άλλων ο Δούρειος Ίππος, η Ακρόπολη και ο χάρτης της Ελλάδας.

Στην συσκευασία υπήρχε ένα... κατεβατό για την χώρα καταγωγής της Ελληνίδας Barbie, στο οποίο αναφερόταν πως τότε οι περισσότεροι άνθρωποι ζούσαν σε χωριά. Ο δημιουργός της Barbie έγραφε για την Αρχαία Ελλάδα, την ελληνική σημαία και τα πανηγύρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr

TAGS