UPDATE

Στην Gargaretta, για να βρεις το στέκι σου σε μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας


Νατάσσα Σχοινά

10 Οκτωβρίου 2023

Στην Gargaretta, για να βρεις το στέκι σου σε μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας
Ο πιο cozy παράδεισος της μεσογειακής κουζίνας βρίσκεται στη Ροβέρτου Γκάλι.

Το φαγητό είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Πέρα από τις γευστικές προτιμήσεις, η έξοδος σε ένα εστιατόριο είναι «χρωματισμένη» με πολλά συναισθήματα και καταστάσεις. Χαρά, απόλαυση, ξεκούραση, χαλάρωση και, φυσικά, τη «ζεστασιά» των αγαπημένων μας ανθρώπων. Γι' αυτό και συνήθως όλοι έχουμε ένα ένα μαγαζί που αποτελεί τη δίχως δεύτερη σκέψη απάντηση στο «Πού θα πάμε σήμερα;». Κι αν δεν έχουμε, θέλουμε να αποκτήσουμε.

Αυτό συμβαίνει όταν επισκέπτεται κανείς την Gargaretta στο 1 της Ροβέρτου Γκάλι. Βρίσκει το στέκι του.

Jenny.Gr

«Γαργαρέττα»: το όνομα μίας από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας. Αποδίδεται στην ιταλική οικογένεια Gargaretta, η οποία καλλιεργούσε κτήματα κάτω από τους πρόποδες της Ακρόπολης (εκεί όπου σήμερα θα βρεις το Gargaretta) την εποχή του Μεσαίωνα.

Το Gargaretta είναι ένα ελληνικό bistro που βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα από την Ακρόπολη και το Ηρώδειο. Η τοποθεσία αλλά και οι μεγάλες τζαμαρίες του το καθιστούν ιδανικό σημείο τόσο για τη θέα σε μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας όσο και για τη συνολική εμπειρία που προσφέρει. Καθώς, για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις την έξοδό σου από το Μουσείο της Ακρόπολης ή να δεις μία παράσταση στο Ηρώδειο και έπειτα να καταλήξεις στην Gargaretta για το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό ταξίδι.

Στον ζεστό και κομψό χώρο της Gargaretta, οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά από τις 17:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10:00. Foodies και φιλότεχνοι απολαμβάνουν στα τραπέζια της τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η μεσογειακή κουζίνα. Ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος έχει δημιουργήσει ένα συγκλονιστικό μενού με πιάτα που αξιοποιούν τις παραδοσιακές γεύσεις που αγαπά ο ουρανίσκος με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Η χωριάτικη με τη γεμιστή ντομάτα, η μπρουσκέτα με καπνιστό χέλι και φάβα και η πατατοσαλάτα με καρότο, κόλιανδρο, μαγιονέζα τρούφας και καραμανλίδικο λουκάνικο είναι μερικά από τα νοστιμότερα πιάτα που θα βρεις εκεί. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπει το μοσχαρίσιο ταρτάρ, οι κροκέτες τυριών με κρούστα δημητριακών, ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα ντομάτας καθώς και τα ιδιαίτερα τυριά τους, όπως το Λαζαρέτο που είναι παλαιωμένη γραβιέρα Ιθάκης. Όλα αυτά αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για να μπουν στη μέση και να τα μοιραστεί η παρέα.

Jenny.Gr

Σε πιο κυρίως πιάτα, θα βρεις σεφταλιά κοτόπουλου με sweet chili, αρωματικό γιαούρτι και naan, μουσακά με μοσχαρίσιο μάγουλο, αρνί με ξινό τραχανά, ψάρι ημέρας με χόρτα, φινόκιο, γαλάκτωμα ψαριού και αυγοτάραχο και γιουβέτσι με γαρίδες, nori και σφέλα.

Jenny.Gr

Όλες τις υπέροχες γαστρονομικές επιλογές μπορείς να συνδυάσεις με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο sommelier Στέφανος Τριανταφυλλίδης ή με ένα από τα ψαγμένα cocktails που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Φυσικά, η Gargaretta ξέρει πως για να είναι ολοκληρωμένο ένα γεύμα, χρειάζεσαι και ένα ωραίο επιδόρπιο. Γι’ αυτό και έχει ετοιμάσει αξέχαστες γλυκές απολαύσεις, όπως μπάρα πικρής σοκολάτας με καραμέλα και σορμπέ από φρούτα του δάσους, λαχταριστή γαλατόπιτα με κρέμα κανέλας και παστέλι σουσαμιού αλλά και ανάποδο cheesecake με καραμελωμένο μπισκότο καρύδας και passion fruit.

Jenny.Gr

Τα Σαββατοκύριακα έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, γι’ αυτό και τους αξίζει ξεχωριστή περιποίηση, σε κάθε τομέα. Το πρωί, λοιπόν, θα ξεκινήσεις στο Gargaretta απολαμβάνοντας στα αναπαυτικά σκαμπό ή στα τραπεζάκια νόστιμα αυγά μάτια, φρεσκοψημένα pancakes, avocado toast ή scrambled eggs sando.

Δες αναλυτικά το μενού εδώ

Jenny.Gr

Από το θεσπέσιο φαγητό μέχρι την πάντα ευγενική και «ζεστή» φιλοξενία, η Gargaretta έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το στέκι σου!

Website / Facebook / Instagram

Διεύθυνση: Ροβέρτου Γκάλι 1, 117 42, Αθήνα

Τηλ.: 2109228713

Email: [email protected]