UPDATE

iPhone 15: Λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις από το 14 Pro - Τι δείχνουν τα πρώτα drop tests


Τόνια Τζάφερη

26 Σεπτεμβρίου 2023

iPhone 15: Λιγότερο ανθεκτικό στις πτώσεις από το 14 Pro - Τι δείχνουν τα πρώτα drop tests
Τελικά το τιτάνιο του iPhone 15, πόσο καλά αποδίδει;

Η πρώτη παρτίδα με τα ολοκαίνουργια iPhone 15, έχει ήδη αρχίσει να φτάνει στα χέρια των πρώτων καταναλωτών. Όπως και με κάθε νέο μοντέλο iPhone, ειδικοί της τεχνολογίας ξεκινούν τα τεστ, για να επιβεβαιώσουν τι ισχύει και τι όχι σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους. Αυτή τη φορά, έχουμε ένα νέο βίντεο που τεστάρει την ανθεκτικότητα ανάμεσα στο iPhone 15 και το iPhone 14 Pro. Πόσο αντέχουν στις πτώσεις; Ποιο έχει πιο ανθεκτικές γωνίες και λιγότερα σπασίματα;

Αν αντέχεις να δεις ολοκαίνουργια iPhones να τα πετάνε ξανά και ξανά και να δοκιμάζουν τις αντοχές τους από διάφορα ύψη και γωνίες, τότε σου έχουμε το κατάλληλο βίντεο. Το εν λόγω drop test έρχεται από το κανάλι Apple Track, όπου ένας YouTuber είχε στην κατοχή του τα iPhone 14 Pro και iPhone 15 Pro, τα οποία μόλις είχε βγάλει από το κουτί τους. Με βάση το βίντεό του, φαίνεται ότι οι νέες στρογγυλεμένες άκρες από τιτάνιο του iPhone 15 Pro, δεν είναι καλύτερες σε αντοχή σε σχέση με αυτές του iPhone 14 Pro.

Το 14 Pro απορροφούσε μεγάλος μέρος της πτώσης στο πίσω μέρος λόγω του ανοξείδωτου ατσαλιού, ενώ φαίνεται ότι το ράγισμα του 15 Pro «εξαπλωνόταν» περισσότερο σε όλες τις πλευρές του τηλεφώνου όταν έπεφτε από ύψος.

Στο τέλος του βίντεο, βλέπουμε ακόμη ότι το iPhone 14 Pro εξακολουθούσε να λειτουργεί, ενώ το iPhone 15 Pro έγινε σχεδόν θρύψαλα, με το πίσω μέρος όπου βρίσκονται οι κάμερες, να ξεκολλάει από τη συσκευή και η οθόνη να μην είναι λειτουργική.