UPDATE #NOW

iPhone 12: Απαγορεύτηκε στη Γαλλία λόγω ακτινοβολίας - Ενδεχόμενο για πανευρωπαϊκά μέτρα


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2023

iPhone 12: Απαγορεύτηκε στη Γαλλία λόγω ακτινοβολίας - Ενδεχόμενο για πανευρωπαϊκά μέτρα
Οι γαλλικές Αρχές ζητούν άμεση επίλυση του προβλήματος απειλώντας την Apple με σοβαρές κυρώσεις

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον του κοινού να έχει εστιάσει στην πρόσφατη παρουσίαση της Apple, και στα νέα μοντέλο των iPhone 15 που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες -αλλά την ίδια στιγμή η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες που αφορούν την ακτινοβολία των κινητών και τους κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με τα πρότυπα της Ε.Ε, οι αρχές εξέτασαν το φορτίο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του iPhone 12 και οι μετρήσεις έδειξαν πως ξεπερνούσαν το επιτρεπόμενο όριο. Έτσι λοιπόν η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα όπου απαγορεύει τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία εξετάζουν με τη σειρά τους το σχετικό θέμα.

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων στον τεχνολογικό γίγαντα για να απαντήσει στην έρευνά της, κάτι που οι γερμανικές αρχές λένε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανευρωπαϊκά μέτρα.

Ποια είναι η απάντηση της Apple

Η πλευρά της Apple είπε ότι έχει αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ακτινοβολίας. Η διακοπή των πωλήσεων στη Γαλλία «θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χιονοστιβάδα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών Ζαν-Νοέλ Μπαρό στην εφημερίδα Le Parisien. Το ANFR θα μοιραστεί αναλυτικά τα ευρήματά του με ρυθμιστικές αρχές σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η βελγική κυβέρνηση έδωσε εντολή στον ρυθμιστή της να εξετάσει εάν το iPhone 12, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2020, ενέχει κινδύνους για την υγεία.

Jenny.Gr
@applehub / instagram

«Είναι ευθύνη μου να αντιδράσω και να διασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες του βασιλείου είναι ασφαλείς και προστατευμένοι από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο. Η υγεία είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει ποτέ να παραμεληθεί», δήλωσε ο Βέλγος υφυπουργός ψηφιοποίησης Ματιέ Μισέλ.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών της Γαλλίας δήλωσε ότι αναμένει η Apple να μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Εάν αυτή η προσέγγιση ήταν ανεπιτυχής, η Apple θα έπρεπε να ανακαλέσει κάθε iPhone 12 που πωλήθηκε στη Γαλλία, ανέφερε το ANFR.