UPDATE

Μπρους Γουίλις: «Είναι δύσκολο να ξέρεις αν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει» δήλωσε η σύζυγος του


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2023

Μπρους Γουίλις: «Είναι δύσκολο να ξέρεις αν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει» δήλωσε η σύζυγος του
@emmahemingwillis / instagram
Η Έμα Χέμινγκ μοιράστηκε τα τελευταία νέα για την υγεία του διάσημου ηθοποιού

Τα τελευταία χρόνια η ζωή του Μπρους Γουίλις έχει αλλάξει καθοριστικά, αφού διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια και αφασία, δυο ασθένειες που επηρεάζουν από την κίνηση, την ομιλία, την μνήμη και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο διάσημος ηθοποιός έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και προσπαθεί να περάσει όσο πιο ποιοτικό χρόνο γίνεται, μαζί με την οικογένεια του.

Τα προβλήματα υγείας του όμως, δεν του επιτρέπουν να θυμάται πολλά πράγματα. Αυτή τη φορά, η σύζυγος του, Έμα Χέμινγκ, μίλησε στο Today για την κατάσταση της υγείας του και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν έχει επίγνωση της ασθένειάς του».


Μετά τη διάγνωση της εν λόγω ασθένειας τον περασμένο Φεβρουάριο, τα πράγματα ήταν «δύσκολα» για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των δύο μικρών κορών τους, όπως ανέφερε η Έμα Χέμινγκ.

«Όταν λένε ότι πρόκειται για οικογενειακή ασθένεια, αυτό είναι αλήθεια», Έμα Χέμινγκ

«Αυτό που βλέπω είναι ότι η άνοια είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε η Έμα Χέμινγκ στην εκπομπή. «Είναι δύσκολο για το άτομο που έχει διαγνωστεί, είναι επίσης δύσκολο για την οικογένεια. Και αυτό δεν έχει διαφορά είτε μιλάμε για τον Μπρους, είτε για τον εαυτό μου ή τα κορίτσια μας. Όταν λένε ότι πρόκειται για οικογενειακή ασθένεια, αυτό είναι αλήθεια».

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια σπάνια μορφή άνοιας, που προκαλεί δυσκολίες και αλλαγές στην κίνηση, την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και την ομιλία. «Νομίζω ότι ήταν και ευλογία και κατάρα», σημείωσε η Έμα Χέμινγκ σχετικά με τη διάγνωση για τον σύζυγό της. «Καταλάβαμε επιτέλους τι συνέβαινε, ώστε να μπορέσουμε να το αποδεχτούμε. Δεν το κάνει λιγότερο επώδυνο, αλλά το να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον Μπρους, το κάνει λίγο πιο εύκολο».

Στην ερώτηση αν ο Μπρους Γουίλις καταλαβαίνει τι του συμβαίνει, η Έμα Χέμινγκ απάντησε: «Είναι δύσκολο να το ξέρεις».

«Είμαστε μία πολύ ειλικρινής και ανοιχτή οικογένεια», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για το πώς πήγαν να εξηγήσουν την ασθένεια στις κόρες τους. «Και το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να μπορέσουμε να τους πούμε ποια είναι ακριβώς αυτή η ασθένεια, να τους εξηγήσουμε τι είναι. Ήταν σημαντικό να τους ενημερώσουμε για το τι είναι επειδή δεν θέλω να υπάρχει κανένα στίγμα ή ντροπή στη διάγνωση του πατέρα τους ή για οποιαδήποτε μορφή άνοιας».

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του 2022 ότι αποχωρεί από την υποκριτική αφού εμφάνισε αφασία, μια κατάσταση που εμποδίζει την ικανότητα ενός ατόμου να μιλάει και να γράφει.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ωστόσο, φέρεται να θέλει να δώσει στον ηθοποιό την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση στην επόμενη ταινία του, The Movie Critic. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην ταινία Pulp Fiction το 1994.