UPDATE

Lean In Network Greece: Από κορίτσια δυνατές


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2023

Lean In Network Greece: Από κορίτσια δυνατές
Πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 9:30 μέχρι τις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, η 3η ετήσια συνάντηση των κύκλων του δικτύου Lean In στην Ελλάδα, Lean In Network Greece (Athens).

Οι έρευνες της οργάνωσής μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν δείξει ότι, όταν τα κορίτσια πιστεύουν στις ηγετικές τους ικανότητες, είναι πιο πιθανό να γίνουν ηγέτιδες. Αλλά, πολύ συχνά, τα κορίτσια δεν επιβραβεύονται, όταν κάνουν ακριβώς αυτό, δηλαδή όταν υιοθετούν ένα ηγετικό στυλ. Αρκεί να αναρωτηθούμε, πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμόμαστε να διορθώνεται ένα αγόρι που μίλησε με τόλμη ή πήρε μία πρωτοβουλία και, αντίστοιχα, η τελευταία φορά που «επαναφέρουμε στην τάξη» ένα κορίτσι που έκανε το ίδιο. Αυτή είναι μία στερεοτυπική συμπεριφορά που εμποδίζει τα κορίτσια να προχωρήσουν, αφού συχνά, στην πορεία τους, αυτολογοκρίνονται ή διστάζουν, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Υπάρχουν βήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να επηρεάσει θετικά τον τρόπο με τον οποίο τα κορίτσια βλέπουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Όταν οι ενήλικες αμφισβητούν τα στερεότυπα και παρέχουν στα κορίτσια ευκαιρίες να χτίσουν νέες δεξιότητες, τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να βλέπουν τον εαυτό τους ως ηγέτιδες.

Μία θεματική που απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια, μαμάδες και μπαμπάδες, όλους και όλες εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά στην εφηβεία και νέα παιδιά (12-18).

Σκοπός αυτού του συνεδρίου είναι, μέσα από τις διαφορετικές θεματικές του, να αναζητήσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια καθημερινά: είτε όταν βοηθούν αθόρυβα έναν φίλο είτε όταν αναλαμβάνουν την ευθύνη για μία σχολική εργασία. Να βεβαιωθούμε ότι, συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν τους δημιουργούμε εμπόδια. Και κυρίως να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια μας να είναι τολμηρά.

Γι' αυτό, το συνέδριο απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια, μαμάδες και μπαμπάδες, σε όλους και όλες εμάς που ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά στην εφηβεία και νέα παιδιά. Συγκεκριμένα, το κύριο μέρος του προγράμματος, στην κεντρική αίθουσα του Σεραφείου, απευθύνεται σε όλους και όλες, ενώ τα παράλληλα workshops, τα οποία θα πραγματοποιούνται σε μικρότερες αίθουσες του Σεραφείου, απευθύνονται αποκλειστικά σε κορίτσια και αγόρια από 12 μέχρι 18 χρονών.

«Το κορίτσι που έχει το θάρρος της γνώμης του και σχεδιάζει το ίδιο το μέλλον της, γίνεται μια γυναίκα με την τόλμη και την ανθεκτικότητα να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να αλλάξει τον κόσμο.»

Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία της και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ σε συζητήσεις πάνελ θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής, κα Ζέφη Δημαδάμα, καθώς και η Βουλεύτρια Επικρατείας της ΝΔ, κα Νεφέλη Χατζηιωννίδου.

Επίσης, θα συμμετέχει η κα Νikki Pawsey, Director, Global Network Leader Program/Sandberg Goldberg Bernthal Family Foundation, Trustee/United Response και πολλές άλλες αξιόλογες κυρίες, επιστημόνισσες, επιχειρηματίες, καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων, μεντόρισσες, μέλη και όχι μόνο των κύκλων του δικτύου μας στην Ελλάδα, οι οποίες θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, όπως η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Νικολαίδου, η Σύμβουλος του Σ.Κ.Ε.Π Δήμητρα Κοντοβά, η ακτιβίστρια Βασιλική Βουτζαλή, η Ελένη Ακτύπη, Διεθύνουσα Σύμβουλος της “We Lead”, και άλλες .

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις, με προηγούμενη δήλωση συμμετοχής εδώ: https://www.eventbrite.com/e/682641869207

Προβλέπεται δημιουργική απασχόληση παιδιών για όλη την ημέρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Jenny.Gr


Γιορτάζουμε 10 χρόνια Lean In στον κόσμο

Ταυτόχρονα με το ετήσιο συνέδριο, γιορτάζουμε τα 10 χρόνια της παγκόσμιας παρουσίας της οργάνωσής μας, η οποία σήμερα αριθμεί περισσότερους από 80.000 κύκλους σε περισσότερες από 183 χώρες σε όλον τον κόσμο, με ένα κοκτέηλ πάρτυ και τη μουσική της Εύας Θεοτοκάτου, η οποία μάς προσφέρει ευγενικά τις υπηρεσίες της.

Ευχαριστούμε θερμά το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και την εταιρεία οπτικοακουστικών υπηρεσιών Bookia που για μία ακόμη φορά μάς προσφέρουν τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες τους.