UPDATE

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μπαίνει στον πολιτικό στίβο για να βοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο


JTeam

3 Οκτωβρίου 2023

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μπαίνει στον πολιτικό στίβο για να βοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο
Την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου την γνωρίζουμε πολλά χρόνια από την καριέρα της στο θέατρο και την τηλεόραση. Έφτασε η στιγμή να την “γνωρίσουμε” και μέσα από την πολιτική της σταδιοδρομία, που ξεκινά με την υποψηφιότητά της στις Περιφερειακές Εκλογές στον κεντρικό Τομέα Αθηνών, στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική.

Με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου δεν είμαστε... δύο ξένοι! Όλα αυτά τα χρόνια, η ενασχόληση με το θέατρο την έχει κάνει να ξεχωρίσει υποκριτικά. Τώρα, ήρθε η στιγμή να ασχοληθεί και με έναν διαφορετικό τρόπο με τα κοινά, έχοντας στην ατζέντα της τον πολιτισμό, την οικολογική συνείδηση των πολιτών καθώς και τις κακοποιημένες γυναίκες, τα παιδιά και τα αδέσποτα.

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Διατηρούσε έντονο το αίσθημα της ευθύνης και πίστευε πάντοτε ότι κάθε πολίτης που θέλει να είναι ενεργός οφείλει να βγαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει ουσιαστική δράση.

Jenny.Gr

Πόσο σημαντικό είναι να βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στην πολιτική;

Η αλήθεια είναι, πως μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, η εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου ήταν μικρή. Ωστόσο, παρατηρούμε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ραγδαία αύξηση πολιτικής εκπροσώπησης από το γυναικείο φύλο, πράγμα το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα. Άλλωστε, οι γυναίκες έχουν αποδείξει περίτρανα ότι μπορούν να διαχειριστούν πολυσήμαντους ρόλους. Στη πολιτική σκηνή βλέπουμε γυναίκες που εκτός από την ενασχόληση τους με την πολιτική, είναι και μητέρες και έχουν έντονη επαγγελματική δραστηριότητα. Ευελπιστώ πως με το καιρό θα αυξάνονται όλο και περισσότερο οι γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά.

Jenny.Gr

Τι μήνυμα θα ήθελες να απευθύνεις προς τους πολίτες της Αττικής;

Από τις βουλευτικές εκλογές παρατηρήθηκε μεγάλο ποσοστό αποχής από τις κάλπες. Επικρατεί μια αποστροφή των πολιτών από τα κοινά. Είμαι αισιόδοξη όμως και ευελπιστώ πως αυτό δεν θα γίνει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως ο κόσμος θα συμμετέχει. Προτρέπω γενικά τον κόσμο και ιδιαίτερα την νέα γενιά την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει. Με την αποχή δεν λύνονται τα προβλήματα, μόνο διογκώνονται. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ο καθένας με τον τρόπο του να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας και να την φτάσουμε στο επίπεδο που της αξίζει.

Τι επιδιώκετε μέσα από την θέση του συμβούλου:

Αυτό που θα επιδιώξω είναι από το δικό μου μετερίζι, να πάει η Αττική ένα βήμα μπροστά. Να αφοσιωθώ πλήρως στα καθήκοντα μου και να υπηρετήσω πίστα του πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα να προσφέρω πολιτισμό, όμορφη καθημερινότητα και κυρίως ποιοτικά αναβαθμισμένη.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε πάρει από την ενασχόλησή σας με την υποκριτική όλα αυτά τα χρόνια;

Το ότι η υποκριτική έχει άρρηκτη σχέση με την ομαδικότητα. Σε «αναγκάζει» να συνεργαστείς με πολλές διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες. Μέσω της υποκριτικής υποχωρεί το «εγώ» και μπαίνει σε πρώτη θέση το εμείς. Δημιουργείται πνεύμα ομαδικότητας και είναι βασικά προαπαιτούμενα η πειθαρχία και η συνέπεια για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις.