UPDATE

ΗΠΑ: Ένοπλος προκάλεσε μακελειό με πάνω από 22 νεκρούς στο Μέιν - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης


JTeam

26 Οκτωβρίου 2023

ΗΠΑ: Ένοπλος προκάλεσε μακελειό με πάνω από 22 νεκρούς στο Μέιν - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης
Associated Press
Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τουλάχιστον δυο ως τρεις επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των ΗΠΑ

Ο Robert Card ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για το περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης (25/10).

Όπως αναφέρουν αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Αντροσκόγκιν, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται έχει αγγίξει τους 22, ενώ αντίστοιχα οι τραυματίες έφτασαν τους 80. Την ίδια ώρα, έρχονται περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ του δράστη, ο οποίος πρόκειται για τον 40χρονο Ρόμπερτ Καρντ, έφεδρο στον αμερικάνικο στρατό και εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η περίπτωσή του είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές το καλοκαίρι, καθώς είχε απειλήσει να πυροβολήσει τη βάση της Εθνικής Φρουράς στο Σάκο του Μέιν, στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερντ Καρντ, δράστης της νέας επίθεσης που έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, φέρεται να ήταν οπλισμένος με ένα πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 με οπτικά λέιζερ, όταν εισέβαλε σε μπόουλινγκ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο σερίφης της κομητείας σημείωσε πως εκείνη την ώρα οδηγούσε ένα λευκό Subaru του 2013, ανακοινώνοντας πως οι αστυνομικοί βρήκαν το όχημα σε άλλη πόλη, λίγα χιλιόμετρα από το Λιούιστον, ωστόσο ο ίδιος δεν βρισκόταν μέσα.

Διάβασε περισσότερα στο reader.gr