UPDATE

Michelin Guide 2023: Τα τρία νέα εστιατόρια της Αθήνας στον διάσημο οδηγό


Τόνια Τζάφερη

30 Οκτωβρίου 2023

Michelin Guide 2023: Τα τρία νέα εστιατόρια της Αθήνας στον διάσημο οδηγό
@pelagosrestaurant
Ο πολυπόθητος οδηγός Michelin για το 2023, μόλις ανακοινώθηκε

Όπως κάθε χρόνο, βλέπουμε τα εστιατόρια που καταφέρνουν να διατηρήσουν την τελειότητα τους και να κρατήσουν το Michelin αστέρι τους, και επίσης βλέπουμε τις νέες αφίξεις που κάνουν αίσθηση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Ποιοι κατάφεραν φέτος να μπουν στον απόλυτο οδηγό γαστρονομίας, αλλά και ποιοι κατάφεραν να διατηρήσουν το αστέρι τους;

Τρία νέα εστιατόρια κατάφεραν να μπουν στη λίστα, ενώ τη φετινή σεζόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις και ανατροπές, όπως τη περσινή χρονιά που το εστιατόριο «Σπονδή», το οποίο για πολλά χρόνια κατείχε δύο αστάρια, «έχασε» το ένα.

Ποια εστιατόρια διατηρούν ένα αστέρι Michelin

Χωρίς εκπλήξεις η λίστα με τα εστιατόρια που διατηρούν το ένα αστέρι Michelin, καθώς όσα το είχαν πάρει πέρυσι κατάφεραν να το διατηρήσουν, ενώ είχαμε τρεις νέες αφίξεις. Τα μονάστερα εστιατόρια είναι τα: Botrinis, Soil, Σπονδή, Varoulko Seaside, The Zillers, Pelagos (Four Seasons Astir Palace), CTC, Hytra.

Δύο αστέρια για το «Delta»

Και για τη φετινή χρονιά το μοναδικό διάστερο εστιατόριο παραμένει το Delta στο ΚΠΙΣΝ, ενώ απέσπασε και Michelin Green Star – όπως το Soil και το Patio, το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στον οδηγό.

Ποια είναι τα τρία νέα εστιατόρια που προστέθηκαν στον Michelin Guide 2023

  • Herve
  • Tudor Hall (King George)
  • Patio (Margi Hotel)

Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν στη κατηγορία Bib Gourmand

Στη κατηγορία Bib Gourmand, η οποία αναδεικνύει την καλή σχέση ποιότητας με την τιμή, τα εστιατόρια παραμένουν σταθερά: Nolan, Cerdo Negro 1985, Oikeio, ενώ προστίθενται τα Jerar και το Fine Mess.

Στα προτεινόμενα του οδηγού Michelin παραμένουν τα εστιατόρια: Aleria, Άνετον, Annie's Fine Cooking, Veri Table, Le Pavillon, Athenee, Vezene, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Cookoovaya, Sense, GB Roof Garden, Okio.

Νέες προσθήκες είναι το Simul και το Seeds.