UPDATE

Φλωρεντία: Οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στην πόλη της Αναγέννησης


JTeam

30 Οκτωβρίου 2023

Φλωρεντία: Οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στην πόλη της Αναγέννησης
Συνυφασμένη με την Αναγέννηση, την τέχνη, τον ρομαντισμό και την αισθητική, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Ακολουθεί ένας οδηγός με όλα όσα πρέπει να κάνετε στη Φλωρεντία

Φλωρεντία σημαίνει «ανθισμένη» και πράγματι αυτή η πόλη είναι κέντρο πολιτισμού που ανθεί μέχρι τις μέρες μας, μαγνητίζοντας τον τουρισμό όσο λίγα σημεία του κόσμου. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Το ιστορικό κέντρο της, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής.

Συνυφασμένη με την Αναγέννηση, την τέχνη, τον ρομαντισμό και την αισθητική, η Φλωρεντία είναι ένα μεγάλο και ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Η αφρόκρεμα των καλλιτεχνών πέρασε από τους δρόμους της - ανάμεσά τους οι Μιχαήλ Άγγελος, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μποτιτσέλι και Μπρουνελέσκι. Τα ανάκτορα των Μεδίκων, τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, οι εντυπωσιακοί καθεδρικοί, τα ιστορικά καταστήματα και η παραδοσιακή κουζίνα της Τοσκάνης θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε ποτέ από αυτή τη γοητευτική πόλη της Ιταλίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travelgo.gr