UPDATE

Το Βατικανό επιτρέπει σε τρανς άτομα να βαφτίζονται και να βαφτίζουν


JTeam

9 Νοεμβρίου 2023

Το Βατικανό επιτρέπει σε τρανς άτομα να βαφτίζονται και να βαφτίζουν
Splash News
«Τα τρανς άτομα θα μπορούν πλέον να είναι νονοί σε βαπτίσεις, κουμπάροι σε θρησκευτικούς γάμους και θα μπορούν να βαπτίζονται»

Σύμφωνα με το Catholic News Agency έχουμε μια είδηση την οποία περιμέναμε καιρό. Σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος έκανε ένα σημαντικό βήμα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, εγκρίνοντας απόφαση του υπουργείου του Βατικανού που επιτρέπει σε τρανς άτομα να βαφτιστούν ή να βαφτίζουν.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, «τα τρανς άτομα θα μπορούν να είναι νονοί σε βαπτίσεις, κουμπάροι σε θρησκευτικούς γάμους, και θα μπορούν να βαπτίζονται». Παράλληλα, ορίζεται ότι «μπορούν να βαπτίζονται τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών», τα οποία έχουν τεκνοθετηθεί ή έχουν αποκτηθεί με παρένθετη μητέρα.

Μάλιστα, πρόκειται για οδηγίες οι οποίες θα ισχύουν για όλη τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Επισημαίνεται ότι «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει δεκτό να είναι νονοί τρανς άτομα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία ή σε χειρουργική επέμβαση για επανακαθορισμό φύλου».

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία προσθέτει πάντως ότι «η ποιμαντική σωφροσύνη επιβάλει να μην επιτρέπεται σε περίπτωση που μπορεί να υφίσταται κίνδυνος σκανδάλου, αθέμιτης νομιμοποίησης ή αποπροσανατολισμού σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό πλαίσιο της εκκλησιαστικής κοινότητας».