UPDATE

Χόλιγουντ: Τέλος η απεργία μετά από 118 ημέρες - Ηθοποιοί και στούντιο κατέληξαν σε συμφωνία


JTeam

9 Νοεμβρίου 2023

Χόλιγουντ: Τέλος η απεργία μετά από 118 ημέρες - Ηθοποιοί και στούντιο κατέληξαν σε συμφωνία
Splash News
Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και ασφάλεια από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, διασφάλισαν οι ηθοποιοί με την απεργία τους

Η συμφωνία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγγυήσεις ότι τα στούντιο δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίγραφα χωρίς πληρωμή ή έγκριση. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εργατικές κρίσεις στην ιστορία του Χόλιγουντ, και ύστερα από 118 ημέρες, φτάνει στο τέλος της, έχοντας επιτύχει συμφωνία.

Η SAG-AFTRA, η ένωση που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες ηθοποιούς, κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο με εταιρείες ψυχαγωγίας την Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για την αμερικανική κινηματογραφική και τηλεοπτική επιχείρηση αξίας 134 δισεκατομμυρίων δολαρίων να επιστρέψει στα γυρίσματα.

Τι κατάφεραν να κερδίσουν οι ηθοποιοί

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, το συμβόλαιο θα ενισχύσει την ελάχιστη αμοιβή για τους ηθοποιούς και τα μέλη των κάστινγκ, θα αυξήσει τις υπολειπόμενες πληρωμές για εκπομπές που μεταδίδονται στο διαδίκτυο, θα ενισχύσει τις εισφορές στα προγράμματα υγείας και συνταξιοδότησης του συνδικάτου και θα θεσπίσει νέους κανόνες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.