UPDATE

Ο Τομ Φορντ στην τελευταία συνέντευξη της καριέρας του: Το σεξ, τα ναρκωτικά και ο θάνατος του Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ


Ερασμία Αρβανιτά

10 Νοεμβρίου 2023

Ο Τομ Φορντ στην τελευταία συνέντευξη της καριέρας του: Το σεξ, τα ναρκωτικά και ο θάνατος του Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ
Splash News
Η πιο αποκαλυπτική συνέντευξη που έχει παραχωρήσει ποτέ ο Τομ Φορντ

Από τότε που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο της μόδας –μετά την πώληση της ομώνυμης εταιρείας του στην Estée Lauder, ο Τομ Φορντ απέφευγε σε μεγάλο βαθμό τις συνεντεύξεις.

Στην τελευταία του όμως συνέντευξη, που αποφάσισε να δώσει στο GQ, μίλησε για τα πάντα. Πραγματικά, σε αυτή τη συνέντευξη υπάρχουν όλα: Η απόφασή του να εγκαταλείψει τον χώρο της μόδας μετά από μία τεράστια καριέρα δεκαετιών, οι κρυφές πτυχές του εαυτού του, η έντονη ερωτική του ζωή και τα ναρκωτικά.

Αρχικά, αναφερόμενος στο κομμάτι της καριέρας του, ο Τομ Φορντ αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κόσμο της μόδας. «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πούλησα την εταιρεία μου. Ένιωσα, μετά από 35 χρόνια, ότι είχα πει όλα όσα μπορούσα να πω με τη μόδα. Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε πρέπει να αποχωρήσεις […] Είμαι 62 ετών. Ελπίζω ότι θα παραμείνω κάπως συγκροτημένος μέχρι τα 82. Θέλω λοιπόν να περάσω τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής μου κάνοντας ταινίες. Και το ρολόι χτυπάει. Και έτσι ήρθε η ώρα να πω αντίο στη μόδα», τόνισε αρχικά ο Τομ Φορντ.

«Η μόδα είναι το παιχνίδι των νεότερων. Είναι ο κόσμος των ανθρώπων από 30 έως ίσως 50 ετών. Εγώ είμαι 62 ετών. Ζω στον κόσμο σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω κάτι να συνεισφέρω. Πιστεύω ότι ορισμένα επαγγέλματα γίνονται καλύτερα όσο μεγαλώνουμε».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Φορντ αναφέρθηκε και στο πόσο βαθιά τον επηρέασε ο θάνατος του συντρόφού του, Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ. Όπως είπε ο ίδιος, αυτό το συμβάν ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος που τον ώθησε στο να πουλήσει την αυτοκρατορία του. «Όταν κάποιος πεθαίνει, τα μάτια του είναι ανοιχτά. Δεν μπορείς να τα κλείσεις. Δεν είναι όπως στις ταινίες που το κάνουν αυτό, και μένουν κλειστά. Ανοίγουν. Πέρασα δύο ώρες μαζί του, μιλώντας του γιατί δεν περίμενα να πεθάνει τη συγκεκριμένη μέρα. Ξέρεις, βγάζοντας τις βέρες του. Βγάζοντας το ρολόι του. Αναποδογυρίζεις το σώμα του για να βγάλεις το πορτοφόλι του πριν τον πάρουν. Ένιωθα ότι τον έκλεβα».

«Το αλκοόλ ήταν μια πύλη για τα ναρκωτικά»

To ζήτημα των ναρκωτικών και η εξάρτηση από το αλκοόλ βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της συνέντευξης: «Το αλκοόλ ήταν μια πύλη για τα ναρκωτικά. Και, ξέρετε, ο γιος μου δεν έχει διαβάσει τίποτα από αυτά τα πράγματα ακόμα. Και θα χρειαστεί να του μιλήσω γιατί έχει το ίδιο γενετικό υπόβαθρο με εμένα, που είναι αγγλο-ιρλανδικό. Νομίζω ότι έχουμε προδιάθεση. Ο πατέρας μου έπινε πολύ. Αλλά το αλκοόλ, ξέρετε, ήταν μια πύλη στα ναρκωτικά. Η κοκαΐνη είναι πολύ δημοφιλής στον κόσμο της μόδας. Κατάλαβα ότι ήταν πρόβλημα όταν άρχισα να το κάνω τα πρωινά».

«Δεν είχα ιδέα ότι ήμουν ελκυστικός όταν ήμουν μικρότερος», αποκάλυψε στη συνέχεια, μιλώντας για την ερωτική του ζωή. «Στο λύκειο, όταν μπήκα στην εφηβεία, ξαφνικά όλα τα κορίτσια με γούσταραν. Ήμουν στην ομάδα σκι. Είχα φιλενάδες. Έκανα σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία. Έπινα πολύ και ήμουν πολύ μαστουρωμένος».

Προφανώς, μετά από αυτό, ο Τομ Φορντ προχώρησε και σε αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον συγγραφέα της σειράς παιδικών βιβλίων Olivia, Ίαν Φάλκονερ, ο οποίος και απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο. Περιγράφοντας γλαφυρά μία ξέφρενη νύχτα τους στο Studio 54, όταν ήταν ακόμα φοιτητές, ο Τομ Φορντ ξεκίνησε σχολιάζοντας ότι τότε ο Φάλκονερ τον πλησίαζε στα μαθήματα. «Απλά σκέφτηκα, το καημένο το παιδί. Δεν έχει φίλους. Μου κολλάει. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν γκέι. Δεν είχα ιδέα ότι προσπαθούσε να μου την πέσει», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, ο Φορντ εκμυστηρεύτηκε ότι οι δυο τους κατέληξαν ένα βράδυ στο Studio 54 μαζί με φίλους, ανάμεσά τους και ο Άντι Γουόρχολ. Εκεί, ο Φορντ είδε τον Φάλκονερ να φιλιέται με έναν άνδρα φίλο του και τότε όπως αναφέρει σκέφτηκε: «Εντάξει, αυτοί οι τύποι είναι γκέι. Λοιπόν, πάντα ήμουν κάπως περίεργος γι' αυτό". Και απλά το έριξα στις βότκες».

«Όλοι έκαναν ναρκωτικά εντελώς ανοιχτά. Μέχρι το τέλος της νύχτας, έκανα στοματικό έρωτα στον Ίαν Φάλκονερ στο ταξί στο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι του στην Όγδοη Οδό και την Πέμπτη Λεωφόρο, την οποία μοιραζόταν με τον Πάτρικ ΜακΜούλαν. Θυμάμαι ότι ξύπνησα το επόμενο πρωί στο κρεβάτι της σοφίτας του Ίαν. Σκέφτομαι, τι στο διάολο έκανα; Και θυμάμαι ότι του είπα —το έχετε δει σε ταινίες— “ηταν υπέροχο, αλλά, ξέρετε, δεν είμαι γκέι”».

Ο Τομ Φορντ ερωτεύτηκε τον Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ, μετά την πρώτη τους συνάντηση σε επίδειξη μόδας το 1986. Παντρεύτηκαν και καλωσόρισαν τον γιο τους μέσω παρένθετης μητέρας το 2017.