UPDATE

Malcolm X: Η ζωή του σπουδαίου ακτιβιστή «ζωντανεύει» στη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Malcolm X: Η ζωή του σπουδαίου ακτιβιστή «ζωντανεύει» στη σκηνή της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης
Για την παράσταση, η οποία θα προβληθεί σε δορυφορική μετάδοση από τη MET Opera στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο σκηνοθέτης της, Robert O’Hara, δηλώνει πως θέλει μέσα από αυτήν «να δούμε ο ένας τον άλλον στο κοινό μας μέλλον, ενωμένοι από την ανθρωπιά μας»

Η όπερα «X: Η ζωή και η εποχή του Malcolm Χ», έκανε το ντεμπούτο της το 1986, μόλις 21 χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή του Κινήματος για τα Πολιτικά Δικαιώματα σε ηλικία 39 ετών. Αυτόν τον μήνα, μια αφρο-φουτουριστική “επανεκτέλεση” της πρωτότυπης παράστασης πραγματοποίησε πρεμιέρα στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, με τον βαρύτονο Will Liverman στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με μουσική γραμμένη από τον Anthony Davis, μια ιστορία από τον αδελφό του Christopher Davis και λιμπρέτο από την ξαδέρφη τους Thulani Davis, η όπερα παρακολουθεί την εξέλιξη του Malcolm X. Ξεκινά από την παιδική του ηλικία στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν και τον ακολουθεί καθώς εντάσσεται και αργότερα αποχωρεί από το Έθνος του Ισλάμ, εξελίσσοντας την προσέγγισή του πάνω στον ακτιβισμό του για τα πολιτικά δικαιώματα έως το τέλος της ζωής του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr