UPDATE

Όλα όσα είδαμε, δοκιμάσαμε και μάθαμε στο «Next Gen Living» event της Dyson στο Βουκουρέστι


Τόνια Τζάφερη

27 Νοεμβρίου 2023

Όλα όσα είδαμε, δοκιμάσαμε και μάθαμε στο «Next Gen Living» event της Dyson στο Βουκουρέστι
Η Dyson δείχνει το μέλλον, με πρωτοποριακές συσκευές -τόσο στην ομορφιά, όσο και στον απόλυτα καθαρό χώρο

Η Galeria Senat στο Βουκουρέστι, γέμισε πριν από μερικές ημέρες με κόσμο από όλα τα Βαλκάνια. Αφορμή στάθηκε το μεγάλο event της Dyson, «Next Gen Living», το οποίο παρουσίασε πρωτοποριακές μεθόδους στις ηλεκτρικές συσκευές τόσο για την ομορφιά όσο και για ένα καθαρό σπίτι.

Συνδύασε με λίγα λόγια, όλα όσα αφορούν μια σύγχρονη γυναίκα -από την περιποίηση της εμφάνισής της και τη φροντίδα των μαλλιών της, μέχρι το καθαρό περιβάλλον στον προσωπικό της χώρο. Χάρη στη Dyson Greece είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, αλλά και να δοκιμάσουμε, μερικά από τα πιο δημοφιλή και ολοκαίνουργια προϊόντα του brand. Η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen 5, η ηλεκτρική σκούπα υγρού καθαρισμού Dyson Submarine, ο Big & Quiet purifier και τα περίφημα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, είναι μερικά από αυτά.

Jenny.Gr

Dyson και προϊόντα μαλλιών

Επειδή είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή είτε μπήκες, είτε ενέδωσες στον πειρασμό να αποκτήσεις κάποια από τις Airwrap συσκευές της Dyson για το χτένισμα των μαλλιών σου, θα ξεκινήσω με αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με την Eva Comas Stokes, Senior Design Engineer στην εταιρεία, η φθορά και η καταστροφή των μαλλιών επηρεάζεται κυρίως α) από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, β) την ηλιακή ακτινοβολία και γ) τις χημικές διαδικασίες, πχ βαφές. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, στόχος της Dyson και μετέπειτα επιτυχία της, είναι να προσφέρει styling στα μαλλιά, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς φθορά στην τρίχα.

Jenny.Gr

Γιατί τα προϊόντα της Dyson δεν φθείρουν την τρίχα

Οι συσκευές περιποίησης μαλλιών της Dyson αποτελούν σίγουρη επένδυση, καθώς είναι πολύ ήπιες με το τριχωτό της κεφαλής, χάρη σε έναν έξυπνο αισθητήρα που διαθέτουν για να ελέγχουν τη θερμότητα. Με τον αισθητήρα αυτό, οι συσκευές αποφεύγουν τις βλάβες στην τρίχα, έτσι ώστε τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα και υγιή. Εν έτη 2023 λοιπόν, μπορείς να κάνεις styling στα μαλλιά -από μπούκλες, ίσιωμα, ελαφρύ σπάσιμο, μέχρι έντονους κυματισμούς- ξανά και ξανά μέσα στη μέρα σου, χωρίς να καταστρέφεις τα μαλλιά σου με μεταλλικές πλάκες και υψηλές θερμοκρασίες.

Τα νέα pop χρώματα των συσκευών

Να σημειωθεί, πως η νέα σειρά περιποίησης μαλλιών, Ceramic Pop, που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα χρώματα, παρουσιάστηκε από την Eva Comas Stokes - Senior Design Engineer, στη σκηνή της εκδήλωσης της Dyson, με την ίδια να δηλώνει:

Jenny.Gr

«Μέσα από χρόνια ερευνών και δοκιμών στα μαλλιά διαπιστώσαμε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει η ακραία θερμότητα στην υγεία των μαλλιών μας. Γι' αυτό στη Dyson, έχουμε σχεδιάσει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μας με τρόπο που θα προσφέρει εκπληκτικά στυλ χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ακραία θερμότητα»

Στη συνέχεια, η Comas πρόσθεσε: «Έχουμε επίσης ενσωματώσει έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που ονομάζεται thermistor, ο οποίος μετράει τη θερμοκρασία της ροής του αέρα 40 φορές ανά δευτερόλεπτο για να διασφαλίσει ότι δεν ξεπερνάει ποτέ μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και, επομένως, προστατεύει τα μαλλιά από την ακραία θερμότητα. Οι δύο τελευταίες χρωματικές αποχρώσεις - blue blush και ceramic pop - είναι το εκπληκτικό αποτέλεσμα της ομάδας μας CMF (Colours Materials and Finishes), η οποία δημιούργησε έναν ουσιαστικό συνδυασμό αποχρώσεων που φαίνονται αλλά και αισθάνονται καταπληκτικά».

Jenny.Gr

Στην εκδήλωση βρέθηκαν και κορυφαίοι hair experts από την Κροατία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν πώς ακριβώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ένα Dyson Airwrap, για όγκο, ίσιωμα, ανάλαφρες μπούκλες, blow out εφέ, και ένα σωρό ακόμη χτενίσματα.

Από την Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μαζί στην ομάδα μας, τον εκπληκτικό Ιωάννη Μιχαλέλη, brand ambassador της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό χτένισμα με old hollywood αισθητική. Το χτένισμα πραγματοποιήθηκε με ένα μόνο barel της Dyson, μέσα σε 10 λεπτά, εντυπωσιάζοντας το κοινό της εκδήλωσης.

Jenny.Gr

Τα νέα μοντέλα της Dyson για την περιποίηση μαλλιών, περιέχουν συνολικά 7 κεφαλές, οι οποίες μπορούν να σου χαρίσουν κάθε είδους χτένισμα χωρίς φθορά.

Στο σημείο αυτό ωστόσο, θα αφήσουμε λιγάκι τις συσκευές μαλλιών και θα περάσουμε στις οικιακές συσκευές που είδαμε, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στο σπίτι.

Πώς η Dyson φέρνει την απόλυτη καθαριότητα στο σπίτι σου και στην ποιότητα του αέρα

Κατά την παρουσίαση των οικιακών συσκευών, εντυπωσιάστηκα από το πόση προτεραιότητα έχει δοθεί στις σύγχρονες ανάγκες ενός καταναλωτή. Η χρήση των συσκευών της Dyson είναι κάτι παραπάνω από εύκολη, καθώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορούν να καλύψουν ένα σωρό απαιτήσεις.

Συγκεκριμένα, στο Next Gen Living event της Dyson, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen 5, η οποία διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία αναρρόφησης που υπάρχει στην αγορά, ώστε η σκόνη να εντοπίζεται και να απομακρύνεται εύκολα. Όταν πρόκειται για σκληρές επιφάνειες, η ολοκαίνουργια Dyson Submarine αποδεικνύει την εκπληκτική απόδοσή της. Εξοπλισμένη με λειτουργία υγρού καθαρισμού με σκούπισμα, αφαιρεί υγρά, υπολείμματα και σκληρούς λεκέδες, τα οποία αφαιρούνται συνεχώς από τον κύλινδρο που είναι ενσωματωμένος, με κάθε περιστροφή της.

Jenny.Gr

Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία ενός τέλεια απολυμασμένου σπιτιού, ο τελευταίος καθαριστής αέρα Dyson Big and Quiet παρέχει καθαρότερο αέρα σε όλο το δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας κωνική αεροδυναμική για να παρέχει ισχυρή προβολή, η συσκευή λειτουργεί με μεγάλη εμβέλεια, κυκλοφορεί τον αέρα και ωθεί ακόμα και τους απομακρυσμένους ρύπους μέσα από σφραγισμένα φίλτρα.

Jenny.Gr

Ο Andrew Aitchison, Senior Design Engineer, μίλησε για τις νέες καινοτομίες της Dyson και τα πειράματα που έχουν δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους, δηλώνοντας:

«Η Gen5 διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία κινητήρα για να δώσει το πιο ισχυρό και προηγμένο προϊόν μας χωρίς καλώδιο με φίλτρο HEPA. Ένα ενσωματωμένο εργαλείο για σχισμές και ένα νέο περιβάλλον καταμέτρησης σωματιδίων καθιστά αυτό το προϊόν ένα από τα ευκολότερα προϊόντα μας στη χρήση μέχρι στιγμής. H submarine V15 είναι το απόλυτο ευέλικτο προϊόν που σας επιτρέπει να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά, να φωτίζετε τη σκόνη και για πρώτη φορά να καθαρίζετε υγρά δάπεδα.

Όλα αυτά με ένα ισχυρό μηχάνημα 230AW. Ο καθαριστής αέρα Big and Quiet είναι ο μεγαλύτερος αλλά και πιο αθόρυβος καθαριστής μας μέχρι σήμερα. Η μεγάλη ροή αέρα των 87 l/s δεν καθαρίζεται απλώς, αλλά προβάλλεται 10 μέτρα μέσα στο δωμάτιο για να εξασφαλίσει μεγάλη κάλυψη όπου βρίσκεστε».

Την επιτυχία ενός brand, και ενός event, την καταλαβαίνεις από τον ενθουσιασμό που παραμένει ακόμη και μετά το τέλος της εκδήλωσης. Το κοινό όχι μόνο ενθουσιάστηκε με τα προϊόντα της Dyson, αλλά δεν σταμάτησε να τα χρησιμοποιεί και να πειραματίζεται μαζί τους μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Μετά από ένα διήμερο γεμάτο νέες εμπειρίες, αφήσαμε πίσω μας την Galeria Senat, παίρνοντας μαζί μας όλη τη γνώση και την έμπνευση που μας προσέφερε απλόχερα η Dyson και η ταλαντούχα ομάδα της. Τώρα απλά ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε εκεί, στην καθημερινότητα μας, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των καταπληκτικών νέων συσκευών της.