UPDATE

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Η μπάλα του τελικού αναμένεται να φτάσει τα 23.000 ευρώ σε δημοπρασία


JTeam

4 Δεκεμβρίου 2023

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Η μπάλα του τελικού αναμένεται να φτάσει τα 23.000 ευρώ σε δημοπρασία
Η χρησιμοποιημένη μπάλα αγώνα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτή την εβδομάδα με την ελπίδα να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό που έχει υπάρξει ποτέ για αναμνηστικό αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών

H μπάλα χρησιμοποιήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου, ένα παιχνίδι που κέρδισε η «ρόχα» με γκολ της Όλγα Καρμόνα μπροστά σε 75.784 κόσμο στο Stadium Australia θα δημοπρατεί με το «Forbes» να αναφέρει ότι αναμένεται να συγκεντρώσει 23.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για αναμνηστικό αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο μεγάλος τελικός έχει πλέον μείνει στην ιστορία του αθλητισμού και για όσα ακολούθησαν, που προκλήθηκαν από το διαβόητο πλέον μη συναινετικό φιλί της Τζένι Ερμόσο από τον τότε πρόεδρο της ισπανικής FA, Λουίς Ρουμπιάλες, που έφερε «επανάσταση» στην Ισπανία. Η μπάλα του Oceaunz Final ήταν το έπαθλο σε έναν διαγωνισμό της Adidas και κέρδισε ένας Αυστραλός, που τώρα έβαλε την μπάλα προς πώληση, μέσω των ειδικών αγγλικών δημοπρασιών αναμνηστικών αθλητικών ειδών, του Graham Budd.

Αυτή η συγκεκριμένη εκδοχή της χρυσής μπάλας χρησιμοποιήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αγώνων του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με 64 αγώνες. Το αν η μπάλα στη δημοπρασία είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε στο τέλος του τελικού βέβαια αμφισβητείται από κάποιους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen