UPDATE

Παρουσιάστρια του CNN μίλησε on air για τη διάγνωσή της με καρκίνο – «Είμαι τρελά ερωτευμένη με τη ζωή»


JTeam

9 Ιανουαρίου 2024

Παρουσιάστρια του CNN μίλησε on air για τη διάγνωσή της με καρκίνο – «Είμαι τρελά ερωτευμένη με τη ζωή»
Instagram/ CNN
«Είναι δύσκολο να το πεις δυνατά»

«Αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να θυμηθείτε τα ονόματα οκτώ γυναικών που αγαπάτε και γνωρίζετε στη ζωή σας. Απλώς οκτώ γυναικών. Μετρείστε αυτές τις γυναίκες στα δάχτυλα. Στατιστικά μία εξ αυτών θα διαγνωσθεί κάποια στιγμή με καρκίνο του μαστού. Εγώ είμαι η μία σε αυτές τις οκτώ γυναίκες». Με αυτά τα λόγια έκλεισε το δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας η παρουσιάστρια του CNN, Σάρα Σίντνερ, αποκαλύπτοντας στο κοινό πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου.

«Δεν έχω αρρωστήσει ούτε μία μέρα στη ζωή μου. Δεν καπνίζω, σπάνια πίνω, ο καρκίνος του μαστού δεν υπάρχει στην οικογένειά μου, και όμως εδώ είμαι με καρκίνο του μαστού τρίτου σταδίου. Είναι δύσκολο να το πεις δυνατά», ήταν τα αμέσως επόμενα λόγια της. Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται στον δεύτερο μήνα της χημειοθεραπείας και πως θα υποβληθεί σε ακτινοβολία και σε διπλή μαστεκτομή.

«Το στάδιο 3 δεν αποτελεί πλέον θανατική καταδίκη για τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών, αλλά αυτή η πραγματικότητα είναι που με συγκλόνισε όταν άρχισα να ερευνώ περισσότερο για τον καρκίνο του μαστού: Αν τυχαίνει να είσαι μαύρη γυναίκα, έχεις 41% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις από καρκίνο του μαστού από ό,τι οι λευκές συναδέλφισσές σου», είπε.

«Σε όλες τις αδελφές μου, μαύρες, λευκές και καστανές εκεί έξω, σας παρακαλώ να κάνετε τις μαστογραφίες σας κάθε χρόνο. Κάντε τις αυτοεξετάσεις σας. Προσπαθήστε να το προλάβετε πριν από εμένα».

Κλείνοντας, η Σάρα Σίντνερ είπε: «Ευχαριστώ τον καρκίνο που με επέλεξε. Μαθαίνω ότι όποια κόλαση κι αν περάσουμε, εξακολουθώ να είμαι τρελά ερωτευμένη με τη ζωή. Και μόνο το να είμαι ζωντανή είναι πολύ διαφορετικό για μένα τώρα. Είμαι πιο ευτυχισμένη γιατί δεν αγχώνομαι για ανόητα μικροπράγματα που με ενοχλούσαν. Και τώρα, κάθε μέρα που παίρνω άλλη μια ανάσα, μπορώ να γιορτάζω ότι είμαι ακόμα εδώ μαζί σας».