UPDATE

Μετά από 1250 χρόνια, θα συμμετάσχουν γυναίκες στο Naked Man. Απλώς θα είναι ντυμένες


JTeam

25 Ιανουαρίου 2024

Μετά από 1250 χρόνια, θα συμμετάσχουν γυναίκες στο Naked Man. Απλώς θα είναι ντυμένες
Για πρώτη φορά, 40 καθόλου naked γυναίκες θα παρευρεθούν στο ιαπωνικό φεστιβάλ

Για πρώτη φορά στα 1250 χρόνια ιστορίας του, το φετινό ιαπωνικό φεστιβάλ Naked Man θα έχει και γυναίκες. Απλώς δεν θα είναι naked –θα είναι ντυμένες.

Μία ομάδα γυναικών από την Ιναζάουα, θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο. Φυσικά και θα φορούν όλα τους τα ρούχα – γιατί, είπαμε, πόση πρόοδο να αντέξει ένα φεστιβάλ; - και δεν θα πάρουν μέρος στην τελετή naoizasa, στην οποία θα έπρεπε να κουβαλήσουν μπαμπού τυλιγμένο σε ύφασμα στους χώρους του ιερού.

Οι άνδρες συνήθως φορούν ένα μικροσκοπικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από ένα ιαπωνικό ιμάτιο, γνωστό ως fundoshi, και ένα ζευγάρι λευκές κάλτσες που ονομάζονται tabi. Η γιορτή, που τιμά την αφθονία της συγκομιδής, την ευημερία και τη γονιμότητα, ξεκινά γύρω στις 3.20 μ.μ. τοπική ώρα.

Η Αγιάκα Σουζούκι, η οποία είναι 36 ετών, ανέφερε στην εφημερίδα Yomiuri Shimbun ότι ήθελε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ από τότε που ήταν μικρό κορίτσι.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του θεσμού, καθώς είναι αντιπρόεδρος γυναικείας οργάνωσης που πάλεψε για τη συμπερίληψη γυναικών στο φεστιβάλ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: «Θα ήθελα να προσευχηθώ για την ασφάλεια της οικογένειάς μου και για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό στη χερσόνησο Νότο .Θα προσέχω πολύ τον εαυτό μου μέχρι την ημέρα του φεστιβάλ».

Περίπου 10.000 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν. Oι 40, θα είναι ντυμένες γυναίκες.