UPDATE

Winter getaway: 5 ευρωπαϊκοί προορισμοί για τις πιο ωραίες αποδράσεις τον Φεβρουάριο


Ερασμία Αρβανιτά

4 Φεβρουαρίου 2024

Winter getaway: 5 ευρωπαϊκοί προορισμοί για τις πιο ωραίες αποδράσεις τον Φεβρουάριο
Unsplash/ Earth
Ακόμα και μέσα στη μέση του χειμώνα μπορείς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την ομορφιά της Ευρώπης

Ο Φεβρουάριος ίσως είναι ένας από τους υποτιμημένους μήνες του χρόνου σε ό,τι αφορά στα ταξίδια. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο συγκριμένος μήνας – όσο κρύος κι αν είναι, αποτελεί μια από τις καλύτερες περιόδους για να ανακαλύψεις έναν νέο προορισμό.

Ακόμα και μέσα στη μέση του χειμώνα, υπάρχουν ευκαιρίες για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την ομορφιά της Ευρώπης. Από ένα ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι και τη Βενετία, μέχρι ένα ταξίδι σε χειμωνιάτικες περιοχές θαυμάτων – όπως η Κόπεγχαγη, ο Φεβρουάριος σου δίνει κάθε αφορμή για να κανονίσεις άμεσα το επόμενο ταξίδι σου.

Αυτοί είναι 5 ευρωπαϊκοί προορισμοί για ένα ανεπανάληπτο winter getaway.

Λισαβόνα

Η Λισαβόνα μπορεί να μαγέψει κάθε επισκέπτη τον Φεβρουάριο. Αυτόν τον μήνα, θα έχεις όλη την πόλη για τον εαυτό σου, γιατί κυριολεκτικά υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες από το συνηθισμένο. Τη γοητεία της όμορφης πρωτεύουσας της Πορτογαλίας θα τη συναντήσεις στα ιστορικά πλακόστρωτα δρομάκια, τα όμορφα τραμ, αλλά από τα εντυπωσιακά μαγαζάκια της. Μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς το Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, το Parque Eduardo VII, το Θέατρο Sao Carlos, αλλά να κάνεις και ατελείωτες βόλτες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ζεστό παλτό.

Βενετία

Η Βενετία είναι μια πόλη αξίζει να επισκεφτείς οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, αλλά τον χειμώνα γίνεται ακόμα πιο γραφική και μυστηριώδης. Και ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα το πιο πολυαναμενόμενο γεγονός του έτους, το Καρναβάλι. Το βενετσιάνικο καρναβάλι είναι ένα από τα πιο διάσημα καρναβάλια στον κόσμο, ενώ φέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 27 Ιανουαρίου. Η Βενετία, τον Φεβρουάριο μετατρέπεται σε έναν πολύχρωμο προορισμό που δίνει χρώμα ακόμα και στις πιο γκρίζες μέρες του χειμώνα.

Βιέννη

Από τα μεγαλοπρεπή παλάτια της, μέχρι το εντυπωσιακό ιστορικό της κέντρο η Βιέννη σου προσφέρει πολλές επιλογές για ένα όμορφο ταξίδι τον Φεβρουάριο. Μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Βιέννη, είναι να επισκεφτείς τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την Κρατική Όπερα, το Παλάτι Μπελβεντέρε, αλλά και στην «καρδιά» της πόλης να μαγευτείς από το Ανάκτορο Χόφμπουργκ.

Παρίσι

Είναι η πιο ρομαντική πόλη στον κόσμο; Μάλλον, ναι. Και σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει έναν την επισκεφτείς τον χειμώνα. Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με το ότι Φεβρουάριος είναι συχνά ο φθηνότερος μήνας για να πας στο Παρίσι, αλλά και η καλύτερη περίοδος, καθώς έχει λιγότερο τουρισμό. Μια βόλτα στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, όπως τον Πύργο του Άιφελ, τα ανάκτορα των Βερσαλλιών, την Αψίδα του Θριάμβου, το Λούβρο ή το Musée d'Orsay, επιβάλλεται. Και επειδή η Πόλη του Φωτός είναι πραγματικά τεράστια, δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου να δει τα πάντα. Κανένα άγχος, απλά απόλαυσέ το.

Κοπεγχάγη

Εάν ψάχνεις έναν προορισμό για να ηρεμήσεις, να χαλαρώσεις και να γεμίσεις θετική ενέργεια, τότε η Κοπεγχάγη είναι ό,τι πρέπει. Εντάξει, τον Φεβρουάριο ίσως έχει παραπάνω κρύο, αλλά η ήρεμη και κουκλίστικη πρωτεύουσα της Δανίας και πάλι θα σε μαγέψει. Η Nyhavn είναι η πιο πολύχρωμη και κινηματογραφική γειτονιά στην Κοπεγχάγη, στην οποία θα συναντήσεις από μερικά εμβληματικά ξύλινα πλοία μέχρι και πολύχρωμα αρχοντικά που πλαισιώνουν το κανάλι. Αν είσαι λάτρης του Σαίξπηρ, πέρασε και μια βόλτα από το Κάστρο του Κρόνμποργκ (βρίσκεται στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία).