UPDATE

Γιατί οι Ιρλανδές διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στο Ισραήλ και έμειναν στον πάγκο στον εθνικό ύμνο


JTeam

9 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί οι Ιρλανδές διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στο Ισραήλ και έμειναν στον πάγκο στον εθνικό ύμνο
Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ιρλανδίας διαμαρτυρήθηκε με τον δικό της τρόπο στον αγώνα μπάσκετ με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025, και οι χρήστες του διαδικτύου έχουν διχαστεί

Mε μία κίνηση που έγινε viral και κάνει τον γύρο του διαδικτύου προχώρησε η ομάδα μπάσκετ της Ιρλανδίας, στον αγώνα με το Ισραήλ στα προκριματικά του Eurobasket γυναικών 2025.

Οι δύο χώρες αγωνίστηκαν στη Ρίγα της Λετονίας, λόγων του εν εξελίξει πολέμου στη Γάζα, όμως ο αγώνας τους επισκιάστηκε από “πολιτικές κινήσεις”, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Αυτό το ζήτημα ξεκίνησε όταν, αφού ξέσπασε η διαμάχη μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, η ομοσπονδία μπάσκετ της Ιρλανδίας είχε ασκήσει πίεση στη FIBA ώστε να μην γίνουν οι αγώνες με την ομάδα του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, η ομάδα είχε κάνει δύο ανακοινώσεις στα social media, από τις 7 Οκτωβρίου, εκφράζοντας τις ανησυχίες της σχετικά με τα επερχόμενα παιχνίδια ενώ στις 25 Ιανουαρίου έστειλε επιστολή στη FIBA, όπου εξέφραζε ξανά τις σημαντικές της ανησυχίες και πρότεινε την επιλογή να μην γίνουν οι αγώνες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η FIBA απάντησε πως η Ιρλανδία ίσως να δεχθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ και να αποκλειστεί από το Ευρωμπάσκετ του 2025 και του 2027.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen