UPDATE

Neuralink: O πρώτος εθελοντής που τοποθέτησε το τσιπ ελέγχει το ποντίκι του υπολογιστή με την σκέψη του


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2024

Neuralink: O πρώτος εθελοντής που τοποθέτησε το τσιπ ελέγχει το ποντίκι του υπολογιστή με την σκέψη του
Το update του Έλον Μάσκ, σχετικά με τον άνθρωπο που τοποθέτησε το τσιπ στον εγκέφαλο

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες ήδη, η εταιρεία του Έλον Μάσκ, η Neuralink, έγινε η πρώτη εταιρεία που πήρε έγκριση για να αρχίσει να εμφυτεύει τσιπ σε ανθρώπους. Αυτό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Φέτος τον Ιανουάριο, ο Μάσκ με την ομάδα του τοποθέτησαν στον πρώτο εθελοντή, το τσιπ μέσω ρομποτικής επέμβασης.

Πριν λίγες ώρες, ο δισεκατομμυριούχος της Tesla έδωσε ένα update σχετικά με την υγεία του ασθενή, και την εξέλιξη του. Όπως ο Μάσκ είπε, ο ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι του υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη σκέψη του.

«Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως, χωρίς να έχει καμία παρενέργεια. Ο ασθενής είναι σε θέση να μετακινεί το ποντίκι στην οθόνη μόνο με τη σκέψη του», ήταν όσα είπε ο Μασκ στην πλατφόρμα Χ. Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι η Neuralink προσπαθεί τώρα να λάβει όσα περισσότερα «κλικ» από τον πρώτο εθελοντή.

Jenny.Gr

Ο αρχικός στόχος είναι οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί στην επέμβαση να μπορούν να ελέγχουν το ποντίκι του υπολογιστή ή το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τη σκέψη τους.

Ο Μασκ έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink λέγοντας ότι η τοποθέτηση τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο θα μπορέσει να βοηθήσει για τη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας, του αυτισμού, της κατάθλιψης και της σχιζοφρένειας.