UPDATE

Αλίφειρα: Ποια είναι η μυθική πολιτεία που ξαναζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;


JTeam

21 Φεβρουαρίου 2024

Αλίφειρα: Ποια είναι η μυθική πολιτεία που ξαναζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;
Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Ανδρέας Στάικος, ο σκηνογράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης “ντύνουν” με λέξεις, εικόνες και ήχο τη δική τους «Αλίφειρα», στη Σκηνή Ω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Τρεις συνεργάτες και φίλοι, τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι της τέχνης τους, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Ανδρέας Στάικος, ο σκηνογράφος Αλέξης Κυριτσόπουλος και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις για να μάς παρουσιάσουν την παράσταση «Αλίφειρα» στη Σκηνή Ω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στην Αλίφειρα, την αρχαία πόλη της νοτιοδυτικής Αρκαδίας, εκεί όπου, ανάμεσα στα αρχαία και τα σύγχρονα της ερείπια, μια μυστηριώδης «ανώτερη δύναμη» έχει καθηλώσει, στην ερημιά και τη μοναξιά μιας ατέρμονης προσμονής, τους ζωντανούς-νεκρούς παλιούς και νέους κατοίκους της. Μια κλοπή και η άφιξη ενός νεαρού αρχαιολόγου αναστατώνουν και ξυπνούν την «πόλη» από τον λήθαργο της και ανοίγουν τους κρουνούς της φαντασίας, της φαντασίωσης και του ονείρου, υλικά με τα οποία θα ανεγερθεί πάνω στην άμμο μια νέα «Αλίφειρα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr