UPDATE

Ο Λούκας Ταρκόβσκι επιστρέφει με μια rave εμπειρία στο Terra Vibe


JTeam

12 Μαρτίου 2024

Ο Λούκας Ταρκόβσκι επιστρέφει με μια rave εμπειρία στο Terra Vibe
Ο πολυσυζητημένος σκηνοθέτης του «Rohtko», προσκεκλημένος της Στέγης, μας καλεί να συμμετέχουμε σε ένα τριήμερο (αν αντέξουμε) κοινωνικό πείραμα στο δάσος της Μαλακάσας

Στην πρόσοψη μιας παλιάς μονοκατοικίας του Νέου Κόσμου γράφει με μαύρο σπρέϊ: «Είμαστε όλοι εργάτες». Κι από κάτω (με άλλο γραφικό χαρακτήρα) η φράση: «Μισούμε την εργασία». Μόλις έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με τον Λούκας Ταρκόβσκι, τον τρομερό σκηνοθέτη του «Rohtko» – το οποίο και παρουσίασε φέτος σε δεύτερο κύκλο sold out παραστάσεων στη Στέγη. Και, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται για ένα ακόμα άκρως ανατρεπτικό εγχείρημα. Πόσο μάλλον, όταν αυτό συμφωνεί με το antifa σύνθημα του γειτονικού τοίχου.

Γιατί η επάνοδος του Πολωνού σκηνοθέτη εκκινεί από ένα κοινωνικό πείραμα που εξελίχθηκε σε μια πολύωρη παραστατική εμπειρία. Βασικό του ερώτημα, όπως το αρθρώνει ο ίδιος: «Μπορούμε να απελευθερωθούμε από την ανάγκη της εργασίας; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να εξαρτόμαστε από το μηνιαίο εισόδημα που μας κάνει υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος;». Η προσπάθεια να απαντηθεί αυτό το, βασανιστικά θηριώδες, ερώτημα θα δοθεί αυτόν τον Ιούνιο, για τρία βράδια στα δάση του Terra Vibe, στη Μαλακάσα, υπό τη συνθήκη ενός rave party. Kαι η προσπάθεια αυτή έχει όνομα: Respublica.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr