UPDATE

Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης - Αθωώθηκε η μητέρα


JTeam

29 Μαρτίου 2024

Μίχος Κολωνός
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα την ενοχή του Ηλία Μίχου για την υπόθεση της 12χρονης

Ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, το οποίο απέρριψε την πρόταση της Εισαγγελέως, και ανακοίνωσε την ενοχή του για το αδίκημα του βιασμού στην υπόθεση της ανήλικης από τον Κολωνό.

Παράλληλα, ο Μίχος κηρύχθηκε ένοχος για μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 14ο έτος της ηλικίας του, για πορνογραφία ανηλίκου και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Αντίθετα, κρίθηκε αθώος για εμπορία ανηλίκου.

Μετά το «μούδιασμα» της κοινής γνώμης από την πρόταση που είχε καταθέσει η Εισαγγελέας για τον Ηλία Μίχο, οι πολίτες που περίμεναν έξω από την αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Όσον αφορά στη μητέρα του κοριτσιού από τον Κολωνό, η οποία είχε προφυλακιστεί, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωσή της για τις κατηγορίες της πορνογραφίας και της μαστροπείας. Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Στο άκουσμα της απόφασης δεν συγκράτησε τα δάκρυά της.

Σχετικά με τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους της υπόθεσης του Κολωνού, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή τους. Η καταδίκη τους σχετίζεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.

Τέλος, ο φερόμενος ως «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας και την αθώωσή του για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.