UPDATE

Όταν η γυναικοκτονία στην Ελλάδα βαπτιζόταν έγκλημα πάθους – Οι υποθέσεις που συγκλόνισαν


JTeam

9 Απριλίου 2024

Όταν η γυναικοκτονία στην Ελλάδα βαπτιζόταν έγκλημα πάθους – Οι υποθέσεις που συγκλόνισαν
pexels
Ως έγκλημα πάθους παρουσιάζονταν η γυναικοκτονία τα προηγούμενα χρόνια. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

H γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου, έξω από αστυνομικό τμήμα και ενώ είχε ζητηθεί από το θύμα η παροχή βοήθειας από τους ένστολους, ήταν το τελευταίο από τα πολλά δραματικά συμβάντα, που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας.

Το γεγονός ότι η 28χρονη ήθελε να ζήσει μακριά από τον δράστη, προβάλλεται ως αιτιολογία από την πλευρά του κατηγορούμενου για το αποτρόπαιο φονικό.

Μάλιστα, ο άλλοτε επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης, δήλωσε ανερυθρίαστα on air ότι για την υπόθεση ότι «ο 39χρονος σκότωσε την Κ. επειδή τον προκάλεσε, καθώς ήταν χαρούμενη στα social media».

Καταπώς φαίνεται από τις μαζικές αντιδράσεις μαθητών και πολιτών, αλλά και κομμάτων της Αριστεράς, πλέον έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και η ανάγκη για νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», είναι επιβεβλημένη.

Μια λέξη που ακόμα δεν αναγνωρίζει ούτε ο αυτόματος διορθωτής σε word και κινητά, αλλά θα πρέπει να το κάνει η Πολιτεία και η κοινωνία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr